×

Nieuws

28 februari 2010

Booka Shade terug aan het front

Geschreven door: Edwin Hofman

Label: Get Physical

Booka Shade, uit Berlijn, wordt gezien als een van de toonaangevende elektronische acts van deze eeuw. Het duo, bestaande uit Arno Kammermeier en Walter Merziger, scoorde clubhits met Body Language, In The White Rooms en Charlotte. Het album Movements uit 2006 is een regelrechte klassieker.

Twee jaar na The Sun And The Neon Light is Booka Shade weer terug. Het moet wel raar lopen wil het duo niet een flink stempel drukken op het muziekjaar 2010. Op 3 mei zal het nieuwe album More! de schappen bereiken en in afwachting daarvan zal  Booka Shade een tip van de sluier oplichten middels een wereldtoernee. Deze toer ging afgelopen maand van start in Australië en zal nog voeren langs de grotere steden in Europa en de Verenigde Staten.

Op More! staan gastbijdragen van Chelonis R. Jones en de oude rotten van Yello. Dat belooft wat. Kammermeier en Merziger bieden op de site van Booka Shade bovendien al een track van het nieuwe album aan via een gratis download. Dit Regenerate is een rijk geschakeerde track die naar meer doet verlangen.

De titel More! is natuurlijk niet zomaar gekozen. Arno Kammermeier legt uit: “Een meer verfijnde productie, meer gelaagde sferen en meer emotie. Het album neemt je mee op een avond uit: de opwinding vooraf, het feest, de kleine uurtjes, een beetje paranoia… en dan de zon van de nieuwe dag.”

Op 14 mei staat Booka Shade in Paradiso. De voorverkoop is inmiddels begonnen.