×

Nieuws

20 april 2017

Bonamassa weet van geen ophouden

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: Provogue / Mascot

Dat Joe Bonamassa geen seconde stil zit weten we inmiddels wel. De bluesgitarist speelt de ene na de andere plaat vol en gooit de laatste jaren heel veel live albums op de markt. In het begin hield hij zich nog redelijk in maar sinds 2010 is het bingo. Na Live from the Royal Albert Hall (2010), Beacon Theatre, An Acoustic Evening at the Vienna Opera House (2013), Tour de Force – Hammersmith Apollo (2014), Tour de Force – Royal Albert Hall (2014), Tour de Force – Shepherd’s Bush Empire (2014), Tour de Force – The Borderline (2014), Muddy Wolf at Red Rocks (2015), Live at Radio City Music Hall (2015) en Live at the Greek Theatre (2016) is Live At Carnegie Hall – An Acoustic Evening het elfde live album in zeven jaar tijd. Nu staat Bonamassa garant voor kwaliteit dus is dat geen probleem, maar de kwantiteit wordt nu wel erg groot.

Liefhebbers kunnen op 23 juni kiezen uit een CD, DVD, Blu-ray en 3-LP Vinyl. De opnamen werden op 21 en 22 januari verleden jaar gemaakt in het iconische Carnegie Hall in New York City. Beide optredens zijn op beeld vastgelegd en komen nu uit als Live At Carnegie Hall – An Acoustic Evening. Diverse nummers zijn voorzien van nieuwe arrangementen en er zijn ook uitvoeringen van niet eerder verschenen songs. Het concert was onderdeel van een speciale akoestische tour en schitterde met een all-star ensemble van wereldklasse muzikanten. Gerenommeerde Chinese celliste Tina Guo, wiens repertoire van klassiek tot heavy metal strekt, Hossam Ramzy, de Egyptische percussionist en componist, welke op vele film soundtracks en albums heeft gespeeld, waaronder op Jimmy Page en Robert Plant’s No Quarter: Unledded Tour. Reese Wynans (piano), Anton Fig (Drums) Eric Bazilian (mandolin, hurdy-gurdy, saxofoon, akoestische gitaar, vocals), en 3 Australische backing vocalisten, Mahalia Barnes, Juanita Tippins, and Gary Pinto.

Iedereen in Amerika kent het oude gezegde over hoe in Carnegie Hall te komen. Door te oefenen. Bonamassa heeft dat advies serieus genomen. Zijn hele leven en muzikale carrière tot nu toe is een studie waarin hij heeft toegewerkt naar dit moment. Bonamassa ziet eindelijk zijn droom in vervulling gaan door op een van de meest prestigieuze podia ter wereld te mogen spelen.

Op 29 april a.s. staat Bonamassa in de Ziggo Dome te Amsterdam.

Onlangs werd ook bekend dat Joe Bonamassa de winnaar is van de Sena Performers European Guitar Award 2017. Hij krijgt op zondag 21 mei de prestigieuze oeuvre-award, afgekort SEGA, in Gebouw-T in Bergen op Zoom uitgereikt. De gitaarsensatie van dit moment is daarmee de opvolger van zijn landgenoot Steve Vai die vorig jaar de award uitgereikt kreeg. Eerdere winnaars waren onder meer Guns N’ Roses-gitarist Slash, Queen-gitarist Brian May en Steve Lukather van de band Toto. Bonamassa is zeer vereerd dat hij de SEGA in ontvangst mag nemen. “Als ik zie dat er legendes zoals Brian May, Slash, Steve Lukather maar ook mijn goede vriend Walter Trout eerder deze prijs kregen, dan weet ik dat ik mij in goed gezelschap begeef. In de muziekwereld zijn er niet zoveel individuele prijzen die er echt toe doen. Maar deze gitaar-award zeker wel.”