×

Nieuws

11 augustus 2016

Bonamassa brengt ode aan de drie Kings

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: Provogue / Mascot

Gitarist Joe Bonamassa blijft zijn fans onophoudelijk vermaken met nieuwe releases. Na elke studioplaat volgt onvermijdelijk een live opname en dit jaar is dat niet anders. Nauwelijks bekomen van het sterke Blues Of Desperation komt in september alweer de volgende release: Live At The Greek Theatre.

Ditmaal betreft het een concertopname waarbij geen materiaal van zijn laatste album wordt gespeeld, maar waarop hij een ode brengt aan de muziek van de drie Kings: Albert King, Freddie King en natuurlijk B.B. King. Op een vorige live release bracht hij een ode aan Muddy Waters & Howlin’ Wolf (Muddy Wolf At Red Rocks) ’ en dat is blijkbaar zo goed bevallen dat hij het nog eens dunnetjes overdoet. De opnamen werden gemaakt in het Greek Theater in Los Angeles met een band die bestond uit elf muzikanten

Bonamassa koos 22 nummers uit de rijke bluesgeschiedenis die de drie Kings hebben achtergelaten. De bekende nummers zitten uiteraard in zijn repertoire: Some Other Day, Some Other Time, Sittin’ On The Boat Dock, I’ll Play The Blues For You, Cadillac Assembly Line, Oh, Pretty Woman, Let The Good Times Roll, Born Under A Bad Sign en The Thrill Is Gone. Hieronder kun je alvast een nummer bekijken en beluisteren.

Het album komt in veel varianten op de markt zoals CD, BluRay, DVD, vinyl en in combinaties met t-shirts, koffiebekers en nog veel meer. Hier kun je het overweldigende aanbod bekijken.