×

Nieuws

23 augustus 2011

Bettie Serveert viert 20ste verjaardag in Paradiso

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Palomine

Op zaterdag 10 september viert Bettie Serveert haar 20-jarig bestaan in de Amsterdamse Paradiso. Op deze speciale avond zal het debuutalbum Palomine integraal worden gespeeld in de originele bezetting met Berend Dubbe op drums.

Via de website van de band konden fans bovendien aangeven welke andere favorieten op de setlist moesten komen. De stemmen zijn inmiddels geteld en ook de nummers Ray Ray Rain, Co-Coward, Tell Me, Sad, What Friends?, Rudder en Crutches zullen in Paradiso te horen zijn.

Al eerder werd bekend dat Bettie Serveert op het Vlielandse festival Into The Great Wide Open het twintigjarige bestaan zal vieren met een integrale set van Palomine. Voor liefhebbers die geen kaartje hebben kunnen bemachtigen voor het uitverkochte evenement is besloten om dit bijzondere optreden op 10 september nog eens groots over te doen.

Met nummers als Brain-Tag, Kid’s Allright en Tom Boy wordt Palomine gezien als de absolute klassieker van de indie-rock formatie. Het album zorgde meteen voor een doorbraak in het buitenland. Bettie Serveert is tevens één van de weinige Nederlandse bands die in de Verenigde Staten naam heeft gemaakt.