×

Nieuws

02 juli 2013

Avenged Sevenfold eert de koning

De Amerikaanse metalband Avenged Sevenfold (afgekort A7X) verraste vriend en vijand toen hun vorige album Nightmare op de eerste plaats in de Amerikaanse Billboard album charts binnenkwam. De band wil dat succes graag continueren en koos opnieuw voor Mike Elizondo als producer. Album nummer zes kreeg de Manowar-achtige titel Hail To The King (te oordelen naar de hoes vermoedelijk geen eerbetoon aan Willem-Alexander) en verschijnt op 23 augustus 2013. Debet aan het succes van Nightmare waren de drie hitsingles Nightmare, So Far Away en Welcome To The Family.

Hoewel Avenged Sevenfold toch bepaald geen grootse reputatie in ons land geniet, heeft Mojo de band op 19 november a.s. wel in de Ziggo Dome geprogrammeerd, terwijl meer bekende artiesten als Dream Theater en Soundgarden ‘gewoon’ in de veel kleinere Heineken Music Hall staan.

Avenged Sevenfold heeft inmiddels een rits platina en gouden albums op zak in bijna een dozijn landen en speelde in tal van uitverkochte arena’s en op prestigieuze festivals. De doorbraak werd bewerkstelligd met City Of Evil uit 2005 met de hit Bat Country. Door de jaren heen heeft Avenged Sevenfold een fanatieke fanbase opgebouwd waaronder 14 miljoen fans op Facebook.

Avenged Sevenfold speelde ook mee als karakters in de video game Call of Duty: Black Ops 2 in november 2012. Het spel werd de meest verkochte game aller tijden en het nummer Carry On uit de game bereikte de top van de Billboard Charts. Hieronder de video voor dat nummer.