×

Nieuws

06 oktober 2014

Alles van Sleater-Kinney in boxset Start Together

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Sub Pop

Op 21 oktober komt er via Sub Pop Records een 7 LP’s tellende boxset onder de titel Start Together uit van het legendarische Sleater-Kinney. De eenmalige, en tot 3000 stuks gelimiteerde, boxset bevat de 7 albums van de band die tussen 1995 en 2005 werden uitgebracht. De opnamen werden speciaal geremasterd voor deze heruitgave en de albums zijn op gekleurd vinyl geprint.

Op dezelfde dag zullen de albums ook afzonderlijk op zwart vinyl en CD worden heruitgebracht.

De zeer invloedrijke band, die van 1994 en tot 2006 bestond werd geformeerd in Olympia, Washington en bestond uit Corin Tucker (vocalen/gitaar), Carrie Brownstein (gitaar/vocalen) en Janet Weiss (drums). Met 7 albums in 10 jaar kan het lekker recalcitrante vrouwentrio een zeer actieve band genoemd worden. Hun onversneden punk spirit gemixt met duidelijk politieke stellingname, met daarin een duidelijke statement ten opzichte van feminisme, waardoor ze ook een actieve bron voor de riot grrrl waren, is voor vele (vrouwen)bands nog steeds van groot belang.

Het trio liet niet alleen op hun albums maar zeker ook met hun dynamische liveoptredens immer een geweldige indruk achter. Ze worden vooral door de uitstekende albums Call The Doctor, Dig Me Out en afscheidsalbum The Woods, en de net wat minder briljante andere albums herinnerd als één van de bands die het alternatieve muzieklandschap glansrijk veranderde. En zeker niet alleen voor de vrouwen in de muziek.

Geremasterde albums:

  • Sleater-Kinney (1995)
  • Call the Doctor (1996)
  • Dig Me Out (1997)
  • The Hot Rock (1999)
  • All Hands on the Bad One (2000)
  • One Beat (2002)
  • The Woods (2005)