×

Nieuws

06 april 2010

Alle singles en E.P. van Deep Purple verzameld

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Harvest

Van de periode 1968 tot 1980 zijn nu alle singles en E.P. van de legendarische rockband Deep Purple verzameld op een dubbel CD.

Tot pak weg halverwege de jaren 80 was er een CD verkrijgbaar met alle singles van Deep Purple getiteld ‘Singles As & Bs’ maar deze verdween vervolgens geheel uit de catalogus. Met het verschijnen van ‘Singles & E.P. Anthology ’68-‘80’ hebben we nu dan weer alle singles verkrijgbaar. Van het prille begin met ‘Hush’ uit 1968 tot aan de knallers ‘Child In Time’ uit 1970 en ‘Smoke On The Water’ uit 1973, alles staat er op. Natuurlijk ontbreken andere klassiekers als ‘Black Night’, ‘Strange Kind Of Woman’ en ‘Woman From Tokyo’ niet.

Het blijft een feest om alle Deep Purple songs in een lange trits voorbij te horen gaan. De opgepoetste versies klinken prima en voor alle tracks zijn de juiste versies gekozen. Juist de b kanten en extra tracks maken van het album een goed verzamelaar. Juist omdat er over een periode van 12 jaar gecompileerd is kunnen we de verschillende fases van de band goed uittesten. Was Deep Purple nu beter met Ian Gillan of David Coverdale als zanger? Glenn Hughes beter op bas dan Roger Glover? Wat steeds duidelijk blijft is dat Ritchie Blackmore een meer dan geweldig en inventief gitarist was die de band steeds weer een spannende nieuwe kant wist op te duwen.