×

Nieuws

15 februari 2013

Alice In Chains provoceert creationisten

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: Sony Music

Seattle grunge rockers Alice In Chains maakte onlangs de titel van hun nieuwe album bekend: The Devil Put Dinosaurs Here. Een ronduit merkwaardige titel waar creationisten mogelijk veel moeite mee hebben. In het scheppingsverhaal in de Bijbel staat immers niets vermeld over dinosaurussen. Berekeningen over de leeftijd van de aarde zoals bisschop James Ussher die maakte stroken al helemaal niet met de dieren uit het Krijt tijdperk (142 tot 66 miljoen jaar geleden). Een start op 4004 BC is in geen enkel opzicht te rijmen met de 4,5 miljard jaar die de aarde al in het heelal doorbrengt. Bij gebrek aan argumenten wordt dan aangevoerd dat de duivel die beesten als fossiel heeft verstopt in de aarde. Een argument waar evolutionisten natuurlijk hard om moeten lachen.

Afijn, die titel zal nog wel wat controverse veroorzaken. Het vijfde album van de band is het tweede zonder de overleden zanger Layne Staley en het tweede met zijn uitstekende opvolger William DuVall. The Devil Put Dinosaurs Here moet net voor het festivalseizoen in mei verschijnen. De eerste single is al uit en heet Hollow en ging in de VS meteen naar de eerste plaats in Mainstream Rock radio chart. Net als bij het vorige album Black Gives Way To Blue zat Nick Raskulinecz op de producerstoel.

Gitarist en componist Jerry Cantrell zegt over het album: “I don’t think you’ll be surprised by anything you hear. It’s us. But it’s also really unique. It’s got all the elements of any record we’ve put out, but it’s unlike any record we’ve put out. Basically, it’s the next chapter in the Alice In Chains book, and it’s going to be a big one.”

Tracklisting The Devil Put Dinosaurs Here

 1. Voices
 2. Low Ceiling
 3. Stone
 4. The Devil Put Dinosaurs Here
 5. Hollow
 6. Lab Monkey
 7. Hung On A Hook
 8. Pretty Done
 9. Breath On A Window
 10. Choke
 11. Phantom Limb