×

Nieuws

14 juni 2016

41ste editie Sjock Festival in Gierle met Sturgill Simpson

Geschreven door: WiM Redactie

Het is haast niet te geloven maar Sjock in Gierle is aan de 41ste editie toe. Het  festival op de Poeyelheide evolueerde van een bescheiden event in ‘den hof van de pastoor’ naar een driedaagse met twee podia voor surf, garage-en punkrock en rockabilly. De ouverture op vrijdagavond 8 juli is dit jaar echter voorbehouden voor meer country getinte acts. Rob Ryan Roadshow mag de festivalweide  op temperatuur brengen met een behoorlijke opwindend  mengsel van roadhouse blues en rockende billy. De Duitse rootsband SmokeStacklightnin  stond geregeld op het podium van Sjock en brengen voor de gelegenheid enkele vrienden mee.

Sturgill Simpson de voormalige frontman van rootsformatie Sunday Valley bewandelt sinds 2012 vanuit Nashville  het solopad en evolueerde van traditionele country op High Top Mountain naar een meer persoonlijke, eclectische stijl met Metamodern Sounds In Country Music. Met het recente A Sailor’s Guide To  Earth gaat Simpson nog een stapje verder in een dynamische fusie met countrysoul  gedragen door zijn machtige stem.

Als afsluiter slaagden de organisatoren er in om The Mavericks te strikken. In de jaren negentig scheerde de formatie uit Miami hoge toppen met een combinatie van countrypop, Tex Mex en Latin elementen . De lichtjes formidabele crooner Raul Malo was altijd de absolute spilfiguur en na twee breaks voor zijn solowerk volgde er telkens een reünie. Sinds 2011 zijn the Mavericks terug met sterk nieuw avontuurlijk werk en uitgebreid on the road met hun feestelijke repertoire.

http://www.sjock.com/