×

3e Written at Home met jazzpianist Wolfert Brederode

Geschreven door: WiM Redactie

Zondag 17 maart is Santpoort Zuid de prachtige locatie van weer een nieuwe Written at Home, het concert initiatief van online muziekmagazine Written in Music.

Op het programma staat deze avond Wolfert Brederode. Wolfert is een fascinerende Nederlandse pianist die vanaf 1996 als muzikant en componist een duidelijke stempel op de Nederlandse muziek heeft gedrukt. Hij maakte over de jaren indruk als pianist in de band Nimbus, bij de Susanne Abbuehl Group en, de laatste jaren, als vaste pianist binnen de band van de alom bekende, Yuri Honing.

Zijn ware handelsmerk is en blijft zijn eigen Wolfert Brederode Quartet waarmee hij de afgelopen jaren twee wonderschone albums (Currents & Post Scriptum) op het prestigieuze Duitse platenlabel ECM maakte.

De grote klasse van die albums en de live optredens die daarop, wereldwijd, volgden leverden lyrische kritieken op. Wolfert zal op deze speciale avond een solo-concert geven waarbij hij composities van zijn Quartet albums en improvisaties zal laten horen. Ook zullen we een eerste impressie krijgen van splinternieuwe stukken die hij met zijn Quartet in het najaar zal gaan opnemen.