×

Nieuws

01 september 2013

30jarig jubileum The Hurting van Tears For Fears

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Universal

Op 4 oktober zal er een speciale 30th Anniversary DeLuxe Edition van The Hurting, het debuutalbum van Tears For Fears gaan verschijnen. Het dubbelalbum bevat veel onuitgebrachte en slecht verkrijgbare songs.

Uitgebracht in 1983, bleek het debuutalbum The Hurting van het Britse tweetal Roland Orzabal en Curt Smith, het duo dat achter de naam Tears For Fears schuilging, een opvallend meesterwerk. Songs met prachtige melodieën, intelligente teksten en gespeeld en gezongen door jonge twintigers met ongelooflijke muzikale ambities. The Hurting is een album dat over het volwassen worden, verliefd raken en iemand voor de eerste keer verliezen en jeugdangsten verhaalt in opzienbarend volwassen teksten. Gevat in prachtige melodieën en rake instrumentaties werden songs als Suffer The Children, Pale Shelter, Change en de absolute kraker Mad World, terechte wereldhits.

De nieuwe editie van The Hurting is samen met Roland en Curt tot stand gekomen. The Hurting – 30th Anniversary Edition heeft naast het reguliere, geremasterde album, een Cd vol b-kantjes, remixen en BBC sessions en zal beschikbaar zijn in een 3CD / DVD Box Set en een 2-CD Deluxe Edition editie. Natuurlijkz al het album op deze manier ook digitaal beschikbaar zijn. Alle uitgaven zullen uitgebreide boekjes bevatten met veel niet eerder gepubliceerde foto’s en nieuwe verhalen over de totstandkoming van het album. De Box Set DVD bevat de geremasterde concert film In My Mind’s Eye uit 1984, die eerder alleen op video beschikbaar was.