×

Recensie

07 september 2010

Slayer – Live Intrusion

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: American Recordings

De derde en laatste re-issue DVD uitgebracht door American Recordings is Live Intrusion. In tegenstelling tot War At The WarfieldStill Reigning kan ik hier dan wel weer de logica van inzien, aangezien Live Intrusion out-of-print was. Deze DVD was de eerste concertregistratie van Slayer. Het gaat om een optreden in het Mesa te Arizona (VS) op 12 maart 1995. Opnieuw zonder Dave Lombardo, maar met Paul Bostaph. Paul is een enorm sterke drummer die ontzettend strak speelt, maar daar zit meteen het verschil: hij swingt niet. Slayer met Dave achter de drumkit swingt! En ik denk dat ik voor velen spreek als ik mijn tevredenheid uit dat Dave weer bij Slayer achter de drumkit te vinden is.

Van de drie DVD’s is Live Intrusion echter de minst interessante. Het optreden is goed, hoewel dat op WATW beter was. De camerasettings zijn flauw en onevenredig verdeeld. Ze volgen minder de muziek; solo’s van Hanneman of King worden niet altijd op het juiste moment in beeld gebracht. Chris Kontos en Robb Flynn van Machine Head geven acte de presence tijdens een cover van Venom’s Witching Hour, wat zorgt voor een leuk moment.

Waarom is deze dan de minste van de drie? Dat komt door het beeldmateriaal wat een zogenaamde achter de schermen impressie geeft van de bandleden. Ik zit echt niet te wachten op het infantiele gedrag waarmee een metalband op tournee de sleur doorbreekt. En Slayer excelleert hierin. Het is haast te bizar voor woorden, zo kinderachtige als King en Hanneman zich weten te gedragen. Ik verwacht heus geen filosofische gesprekken over het uitdijende heelal, maar dit slaat kant noch wal. Hoewel het wel weer te rijmen valt met vergelijkbaar beeldmateriaal in de sectie “Slayer Fans Rule” op War At The Warfield.

Tracklisting Live Intrusion:

 1. Intro
 2. Raining Blood
 3. Killing Fields
 4. War Ensemble
 5. At Dawn They Sleep
 6. Divine Intervention
 7. Dittohead
 8. Captor Of Sin
 9. 213
 10. South Of Heaven
 11. Sex. Murder. Art.
 12. Mandatory Suicide
 13. Angel Of Death
 14. Hell Awaits
 15. Witching Hour
 16. Chemical Warfare
 17. Credits