×

Recensie

26 juni 2014

Rob Zombie – The Zombie Horror Picture Show

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Universal

Het heeft lang geduurd, wat op zich opvallend is voor iemand als Rob Zombie, maar eindelijk lanceert hij zijn eerste live DVD. Je zou verwachten dat iemand met zijn cineastische talent en zo’n lange carierre dat al lang zou hebben gedaan, maar dat is dus niet het geval. The Zombie Horror Picture show is zijn debuut.

De verwachtingen zijn dus hoog gespannen en dan valt het gelijk al op dat er geen extra features zijn te vinden, geen behind the scenes, geen interviews, helemaal niets. Ook de verpakking is karig. Het hoesontwerp is prachtig, maar bij Rob Zombie hoop je toch op iets meer. Alleen de concertregistratie dus. Misschien een tegenvaller, maar uiteindelijk draait het natuurlijk vooral om de muziek en de show zelf. En zoals je van iemand als Rob Zombie kan en mag verwachten, is dat wel extreem goed in beeld gebracht.

De dvd is in 2013 opgenomen tijdens het Mayhem festival in Texas vlak na de release of Venomous Rat Generation Vendor. Verassende camera standen, brute efffecten (de film wisselt van full HD naar stylistiche vintage effecten), veel shots van het publiek dat vol staat met prachtige vrouwen, die zodra de camera langskomt onmiddelijk hun grote borsten ontbloten en natuurlijk de waanzinne aankleding van het podium. De cover van Grand Funk Railroad’s We’re An American Band had niet passender kunnen zijn. Een Rob Zombie show is zo Amerikaans als het maar kan. Rob’s beukende metal wakkert het onderbuikgevoel aan en de vuisten moeten wel de lucht in. Tel daar de dansende robotten, luchtbellen, coole grafics, het vuur, het all American geflirt met stars and stripes, de duivels en extravagante looks van alle bandleden bij op en je weet dat het knallen is. Een totale, over the top, vermakelijke belevenis.

Het geluid is zeer goed. Groots en overrompelend, alhoewel Rob’s stem wat laag in de mix zit. De gitaarsound van meester gitarist John 5 is verschrikkelijk bruut, net als de donderbas van Piggy D. Het entertainende gehalte van zijn show is door de snelle wisseling van beelden, de mix tussen korrelige cultshots en flitsende full HD opnamen en de korte pauzes tussen de songs perfect gevangen. 80 minuten duurt het geheel en van al zijn albums komt wel een track voorbij.

Aankomende dinsdag, 1 juli, staat het hele spectakel ook nog eens in de spik splinternieuwe Tivoli in Utrecht. Gewoon lekker in een zaal, in het donker, waar de show veel beter uit zal komen als op Pinkpop.  Ik kan niet wachten in ieder geval.

https://www.youtube.com/watch?v=lTtvkqmxxjk

Tracklist The Zombie Horror Picture Show:

 1. Teenage Nosferatu Pussy
 2. Superbeast
 3. Super Charger Heaven
 4. Living Dead Girl
 5. We’re An American Band
 6. More Human Than Human
 7. Sick Bubblegum
 8. Never Gonna Stop
 9. Ging Gang Gong De Do Gong De Laga Raga
 10. Meet The Creeper
 11. Angry Red Planet
 12. Mars Needs Women
 13. House Of 1000 Corpses
 14. Lords Of Salem
 15. Dead City Radio and the New Gods of Super Town
 16. Thunder Kiss ‘65
 17. Dragula