×

Recensie

14 januari 2014

Morrissey – 25Live

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Eagle

Als er een artiest is die van 2013 zijn jaar maakte is het Morrissey wel. Zijn in november uitgebrachte, zeer openhartige en briljant geschreven, biografie bereikte vrijwel overal ter wereld de top van de boekverkooplijsten om daar vervolgens wekenlang in te blijven staan. Daarnaast werden tal van oude albums opnieuw en geremasterd uitgebracht. Om het gehele verhaal compleet te maken werd daar in december ook nog de uitstekende live registratie 25Live aan toegevoegd.

Het betreft een concertregistratie van een op 2 maart van vorig jaar opgenomen concert in de intieme setting van Hollywood High School in Los Angeles waarbij de hoogtepunten uit het rijke, alweer 25 jaar durende Morrissey solo oeuvre en een fraai aantal Smiths klassiekers, waaronder een geweldige Meat Is Murder, Still Ill en The Boy With The Thorn In His Side, de revue passeren. De prima band speelt retestrak en lekker stevig en Morrissey is uitstekend bij stem. Voor degene die Morrissey een warm hart toedragen (en dat zijn er heel erg veel) is dit de DVD die je in je bezit moet hebben.

Het concert kreeg trouwens een legendarische status doordat vlak na de opname de verder tour vanwege gezondheidsredenen van Morrissey volledig werd gecancelled.

Bij deze DVD is een prachtig extra bijgesloten in de vorm van een in de studio met Tony Visconti (naast de producer van Morrissey’s voorlaatste studioalbum Ringleader of The Tomentors uit 2006 natuurlijk ook zeer bekend van zijn werk met David Bowie) live sessie waarop de band The Kid’s A Looker, Action Is My Middle Name en People Are The Same Everywhere laat horen. Scandinavia is een niet eerder uitgebrachte en prachtige track die perfect op de andere songs aansluit. Deze tracks waren al te horen op de The Last Of The Famous International Playboys EP die in april 2013 werd uitgebracht.

Setlist 25Live:

 1. Alma Matters
 2. Ouija Board, Ouija Board
 3. Irish Blood, English Heart
 4. You Have Killed Me
 5. November Spawned A Monster
 6. Maladjusted
 7. Still Ill
 8. People Are The Same Everywhere
 9. Speedway
 10. That Joke Isn’t Funny Anymore
 11. To Give (The Reason I Live)
 12. Meat Is Murder
 13. Please, Please, Please Let Me Get What I Want
 14. Action Is My Middle Name
 15. Everyday Is Like Sunday
 16. I’m Throwing My Arms Around Paris
 17. Let Me Kiss You
 18. The Boy With The Thorn In His Side

Studio In Session:

 • The Kid’s A Looker
 • Scandinavia
 • Action Is My Middle Name
 • People Are The Same Everywhere

Extra’s:

 • Behind The Scenes At Hollywood High
 • Grissle Bandage Present Lord Mudslide