×

Recensie

06 oktober 2013

Garbage – One Mile High…Live

Geschreven door: Natalie Polman

Een beveiliger begint te gapen halverwege het concert in Denver van drummer en producer Butch Vig’s Garbage. Het publiek vind het leuk, maar echt losgaan doet het niet. En toch is zangeres Shirley Manson meer dan tevreden. “I don’t know what’s happening lately, but every bloody show we do there’s a big fucking raw cast. I’m not kidding, there’s like people get crazy in here”.

Het concert in Ogden Theatre op 6 oktober vorig jaar was onderdeel van een nieuwe tour ter ere van het na zeven jaar stilte uitgebrachte vijfde album Not Your Kind Of People. Shirley en haar mannen en het publiek lijken in hun nopjes, maar de registratie One Mile High… Live is uiterst braaf en bijna saai te nomen. Bovendien lijkt Manson de enige echte blikvanger van Garbage te zijn, haar bandleden (behalve drummer Vig, gitaristen Steve Marker en Duke Erikson en tourbassist Eric Avery (Jane’s Addiction en Nine Inch Nails)) zijn te druk met alle achtergrondelektronica bij te houden. En dus loop Manson vaak zoekend rondjes over het podium, in de hoop op wat interactie met hen.

Het concert bevat behalve enkele songs van de laatste plaat het beste van alle voorgaande platen, dus het mag wel een greatest hits optreden genoemd worden. Bovendien gaat het publiek, dat qua leeftijd vooral bestaat uit 30-plussers, het meest ‘los’ op oude liedjes als Stupid Girl, Cherry Lips (Go Baby Go!), Push It en Only Happy When It Rains.

Extra’s op de dvd zijn er in de vorm van een komisch bedoeld kort pre-show filmpje, vijf filmpjes waarin kort gepraat wordt over enkele nieuwe liedjes en twee videoclips behorend bij Not Your Kind Of People. Het moge duidelijk zijn: deze concertregistratie is alleen de moeite waard voor echte fans.

Tracklisting One Mile High… Live:

 1. Automatic Systematic Habit
 2. I Think I’m Paranoid
 3. Shut Your Mouth
 4. Queer
 5. Stupid Girl
 6. Hammering In My Head
 7. Control
 8. #1 Crush
 9. Cherry Lips (Go Baby Go!)
 10. Big Bright World
 11. Blood For Poppies
 12. Special
 13. Milk
 14. Battle In Me
 15. Push It
 16. Only Happy When It Rains
 17. Supervixen
 18. The Trick Is To Keep Breathing
 19. Vow