×

Concert

22 januari 2017

Lemmy Lives, een mooi eerbetoon

Geschreven door: Sicco Roukema

Op 28 december 2015 overleed Lemmy Killmister. Vlak na zijn 70ste verjaardag. Sinds 2013 kwakkelde hij met zijn gezondheid en trad hij niet heel veel meer op. Toch bleken er wel plannen te zijn om weer op tour te gaan. Het uitstekende Bad Magic uit 2015 bleek de man’s zwanenzang te zijn geworden. Een mooie afsluiter van een imposante carrière en even indrukwekkende discografie.

De invloed die Motorhead heeft gehad in de rockmuziek is ongekend en omdat te eren besloot Marco Roelofs met Death Alley en bevriende muzikanten een aantal memorial optredens te geven rond de sterfdag van Lemmy. De laatste in de rij shows deed Alkmaar aan. Nog even een geweldige avond in het oude pand van Victorie (voorheen Atlantis) dat over een week de deuren sluit. Victorie krijgt namelijk een heel nieuw prachtig pand.

Dikke Dennis was de MC van de avond en Death Alley met Rob Hogenheist (Birth Of Joy) op drums de band. Ze starten de avond met een lekker groevende uitvoering van Motorhead. Wat een geoliede machine is Death Alley geworden. De vele meters die de band heeft gemaakt hoor je aan alles af. Ook Rob Hogenheist maakt grote indruk. Wat een beest is dat. De avond zat eigenlijk ook vol met hele leuke verassingen. Bijvoorbeeld een country achtige uitvoering van Ace of Spades door Peter van Elderen (Peter Pan Speedrock), een hele vette versie van No Class door Janneke Nijhuis (The Deaf) die voor de gelegenheid ook een Rickenbacker ter hand heeft genomen), Whorerhouse Blues door Dave Vermeulen (Voltage en ook deelnemer Voice 2016) en Peter van Elderen.

Marco Roelofs knalde behoorlijk met oa R.A.M.O.N.E.S.  en Overkill en natuurlijk kon een volledig over the top versie van Schoppenaas met Dennis ook niet ontbreken. Death Alley onderschreef zijn eigen klasse nog maar eens met een waanzinnig gave uitvoering van Hawkwind’s Silver Machine. Helemaal op hun live geschreven.

Van mij had het nog wel langer mogen duren, want hoe verder de avond vorderde des te beter het werd. Het plezier van de all star line up spatte van het podium af. Al met al een bijzonder leuke avond en persoonlijk zal ik dit oude pand van Victorie gaan missen.