×

Concert

28 maart 2011

27 maart Ulver live in Off Corso te Rotterdam

Geschreven door: Carl Puhl

Ik had er veel meer van verwacht! Zondag 27 maart trad Ulver live op in Off Corso te Rotterdam, een concert onder de noemer ‘Baroeg On Tour’. Afgaande op het uitermate gecompliceerde en hoogst variërende oeuvre van de band Ulver leek mij een live-optreden van deze band een hele ervaring. In 1993 opgericht en begonnen als black metal band bleek al snel dat ze een grote invloed zouden hebben op de ontwikkeling van dit subgenre. Rond 1998 maakte de band een switch naar ambient/electronics, hoewel hun muziek de intensiteit, die zo kenmerkend was voor hun metal, bleef behouden. Hun nieuwste CD Wars Of The Roses verschijnt 25 april.

Het optreden van Ulver begon redelijk veelbelovend; het geluid was prima en de eerste paar nummers waren best wel boeiend. Veel nummers waren onbekend, omdat ze van de nieuwste CD kwamen. En dat terwijl deze nog niet eens uit is. Nu hoeft dat geen probleem te zijn, maar ik vind het wel prettig als er materiaal gespeeld wordt wat bekend is. De show was vlak en de afwisseling tussen de nummers matig. Norwegian Gothic was okee, September IV was goed, maar het gedicht met orgeldrone was ronduit saai. En zo eindigde de show ook. Een toegift kon er niet voor te zorgen dat dit een veel te kort en dynamiekloos optreden was van een band die veel meer in zijn mars heeft.

Het voorprogramma? Zweizz? Herrie; meer wil ik er niet over kwijt. Een regelrechte aanfluiting. En dan heb ik het nog niet eens over het toilet dat op zijn podium stond. Grappen daarover liggen te voor de hand.