×

Artikel

27 september 2018

Within Temptation kiest moderne koers

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: Universal

Eerder dit jaar bracht zangeres Sharon den Adel haar eerste soloalbum My Indigo uit, waarop ze zich van een geheel andere kant liet horen. Ondanks haar drukke schema heeft zij samen met haar companen in Within Temptation kans gezien om een gloednieuw album op te nemen. Resist heet het zevende studioalbum van een van Nederlands succesvolste rockbands. Naar verluidt slaat de band een nieuwe weg in en te oordelen naar de eerste single The Reckoning die is vrijgegeven (en hieronder te beluisteren is) dat aardig gelukt. Within Temptation klinkt moderner en vooral compacter dan ooit tevoren.

Resist verschijnt op 14 december en telt 10 nummers, waaronder een samenwerkingsverband met Anders Fridén van In Flames en de Belgische muzikant Jasper Steverlinck. Op de single The Reckoning hoor je Jacoby Shaddix van Papa Roach. Resist is het eerste album bij Universal. Sharon den Adel: “We are beyond excited to have signed to Universal Music, the biggest record label! Combining our strength with such a thriving, forward-looking force in the music industry, we are sure that we can make magic happen.”

Nog dit jaar start de wereldtournee van de band om het album live over de bühne te brengen. Op 23 november staat het gezelschap in Afas Live en op 21 en 22 december staat de band in 013 in Tilburg. Volgend jaar staan ze op het stijf uitverkochte Wacken Open Air festival.