×

Artikel

14 januari 2015

Verbruggens Warped Dreamer Tour

Geschreven door: Henning Bolte

Dromen en drummen – het kan uiteraard allebei maar dan waarschijnlijk alleen in een droom. En de Warped Dreamer, waarvoor staat die? Schaduw, Über-Ich of staat van zijn van het viertal dat onder deze naam muzikaal voor een Belgisch-Nederlandse tour met elkaar in zee gaat. Twee Belgen en twee Noren die elkaar gevonden hebben. Twee Noren en twee Belgen die aan elkaar gewaagd zijn. Twee Belgen en twee Noren die een bres zullen slaan naar onontgonnen gebieden … een uitgezocht, doortastend viermanschap dat de wind flink kan laten waaien …

De Warped Dreamer Tour start op het Brusselse Jazz Festival in Flagey (15 jan.) en gaat via Tilburg in Paradox (16 jan.) naar Antwerpen in Het Bos (17 jan) naar Charleroi in Le Vecteur (18 jan).

VERBRUGGENdsc00317xDrummer Teun Verbruggen, één van de meest veelzijdige en ondernemende musici uit de Belgische scene (o.m. FES, Bruno Vansina Orch., Too Noisy Fish, Jef Neve, Igor Gehenot, Othin Spake) bracht ze bij elkaar. Hij had al eerder met trompettist Arve Henriksen en met Dumoulin gewerkt en gitarist Stian Westerhus is een veelbelovende match met de rest. Het zijn allemaal sterke individuele musici. Spannend te zien hoe ze elkaar weten te vinden, hoe ze tot elkaar komen, wat ze elkaar weten te geven …

Het zijn voor Written in Music in ieder geval geen onbekende grootheden, integendeel. Voor wie wil, biedt Written in Music enig inzicht in hun potentiëlen.

1312402Jozef Dumoulin
Jozef Dumoulin & Red Hill Orchestra – Trust (lees bespreking HIER en HIER)

RADIO

Arve Henriksen
Terje Isungset & Arve Henriksen – World Of Glass (lees HIER)
The Nature Of Connections (lees bespreking HIER)
Supersilent – No 12. (lees HIER)

RADIO

Teun Verbruggen
Teun Verbruggen & Arve Henriksen – Black Swan (bespreking lees HIER)
BOAT – Spinning Jenny.

Stian Westerhus
Sidsel Endresen & Stian Westerhus – Bonita (lees HIER)
Stian Westerhus & Pale Horses – Maelstrom (lees HIER)
Stian Westerhus (besprekingen op Written In Music lees HIER)
Listen_to_the_radio

RADIO
RADIO
RADIO

Via de RADIO-links kan iedereen zijn oor te luister leggen en deze musici checken. De besprekingen geven uiteraard ook een indruk!