×

Artikel

06 juli 2016

Nieuwe box sets van Sex Pistols, The Who, Little Richard e.a.

Geschreven door: Richard Verbrugge

Kerst valt dit jaar blijkbaar midden in de zomer. Normaliter verschijnen box sets in de weken voor kerst om het koopkrachtige publiek van veertig- en vijftigplussers te verleiden tot de aankoop van geluidsdragers voor onder de boom. Collega Cis van Looy besprak onlangs de box set van Kris Kristofferson, maar dat blijkt lang niet de enige doos vol muzikale surprises.

SEx-Pistols-Live-76-Box-Promo-Shot

Sex Pistols – Live ’76

Op 19 augustus verschijnt een box met 4 CD’s (of 4 LP’s) getiteld Live-’76 – met een complete reeks van vier shows die de Sex Pistols gaven in 1976. Die shows vonden plaats voor de baanbrekende release van Never Mind The Bollocks, vermoedelijk de belangrijkste en meest invloedrijke punkplaat ooit. hier is de Sex Pistols studio LP in 1977. De shows werden opgenomen in de Lesser Free Trade Hall in Manchester op 4 juni 1976, in Screen On the Green in Islington op 29 augustus 1976, in de HM gevangenis te Chelmsford op 1 september 1976 en Club 76 in Burton on Trent op 25 september van datzelfde jaar.

De box biedt een replica van een persmap, tour memorabilia, foto’s, recensies en artikelen uit die roemruchte periode.

Little-Richard-Mono-Box-768x591

Little Richard – Complete Specialty / Vee-Jay Albums

Little Richard, Elvis Presley en Jerry Lee Lewis worden samen beschouwd als de grondleggers van het rock n roll genre. Little Richard was van die drie door zijn huidskleur, schreeuwende vocalen en flamboyante presentatie wellicht de meest opmerkelijke van de drie. Gelukkig is de inmiddels 83 jarige artiest nog steeds onder ons en wordt zijn muziek opnieuw uitgebracht.

Op 15 juli zal Concord Records een 5LP box uitbrengen met opnamen die werden gemaakt in de periode tussen 1957 en 1964. In de box zitten de albums Little Richard (1957), Little Richard (1958), The Fabulous Little Richard (1959), en zijn twee Vee-Jay Records: Little Richard Is Back (And Er is een Whole Lotta Shakin ‘Goin’ On!) (1964), en Little Richard’s Greatest Hits (1965).

De muziek is speciaal geremasterd en dat geldt ook voor de mono opnamen uit die tijd. De albums zijn voorzien van het originale artwork en worden vergezeld door een boekwerk met veel foto’s uit die periode.

The-Polydor-Years-Box-768x702

The Who – The Polydor Singles 1975-2015

Deze box set zou al in mei uitkomen, maar is uitgesteld tot de zomerperiode. Hoewel er al drie vinyl single box sets van The Who op de markt zijn (Brunswick Singles, The Reaction Singles & The Track Singles) is de tijd blijkbaar rijp voor nog een box: The Polydor Singles.

De box die door Geffen Records wordt uitgebracht bevat 15 vinyl singles uit de voorbije 40 jaar. De singles zijn geperst op zwaar vinyl en het artwork is origineel. In het begeleidende boekje kun je er alles over lezen. Een greep uit de singles: Squeeze Box / Who Are You / 5.15 / You Better You Bet /  Eminence Front /  Won’t Get Fooled Again / I Can See For Miles.

A-Decade-of-Dio-boxed-set-700x491

Dio – A Decade of Dio

Ronnie James Dio werd wereldwijd beschouwd als de beste zanger in het hardrockgenre. De kleine man met de grote stem ligt inmiddels alweer zes jaar onder de zoden en heeft nog niets van zijn legendarische status verloren. Voor zijn carrière onder eigen naam zong hij de sterren van de hemel bij Elf, Rainbow en Black Sabbath. Met Holy Diver uit 1983 leverde hij een ijzersterk debuut af en bewees dat hij prima op eigen benen kon staan. Dat album verschijnt op 22 juli samen met de vijf albums erna in een box.

De box wordt uitgebracht door Rhino Records en bevat dus Holy Diver (1983), The Last In Line (1984), Sacred Heart (1985), Dream Evil (1987), Lock Up The Wolves (1990) en Strange Highways (1993). De vinyl versie (release op 4 oktober) bevat dezelfde albums en als bonus een 7 inch single met de nummers Evil Eyes en Time To Burn.

New-Gold-Dreams-Remaster-SDR-Box

Simple Minds’ New Gold Dreams (81-82-83-84)

Op 29 juli zal New Gold Dreams (81.82.83.84) opnieuw worden uitgebracht in een box set versie die naast een geremastede uitgave ook extended versions, bewerkingen en B-Sides, alternatieve versies en radiosessies zal bevatten. Er is zoveel materiaal dat de box maar liefst 5 CD’s zal tellen en daarnaast is er ook nog een DVD met een 5.1 Surround mix en twee videoclips en niet eerder uitgebrachte beelden van Top Of The Pops. Het betreft opnames van de nummers  Promised You a Miracle en  Glittering Prize.

Print

U2 – Innocence + eXperience – Live in Paris.

Tijdens hun voorbije toernee maakte U2 opnamen in Parijs. Die opnamen verschijnen nu als een film van 150 minuten met maar liefst 30 nummers. Ook het optreden van Eagles Of Death Metal is meegenomen. De dubbele DVD set bevat daarnaast nog eens 15 nummers

De DVD zal worden beperkt tot alleen die optredens. De 2DVD set zal een extra 15 prestaties tracks bieden inclusief het optreden van Patti Smith. Tevens is er een kijkje achter de schermen dat is gemaakt door regisseur Hamish Hamilton. In de Super Deluxe Box bevat al het bovengenoemde plus een exclusieve USB gloeilamp, een boek van 64 pagina’s, individueel genummerde dog tags, een set ansichtkaarten, een sticker set en pin badges. Wat moet je ermee vraag je je dan af, maar vooruit de hardcore U2 fan zal het wel appreciëren.