Artikel

09 februari 2010

Het remixplatform van Peter Gabriel

Geschreven door: Edwin Hofman

Peter Gabriel is een muzikant met een brede horizon. In 1980 was hij betrokken bij de oprichting van World of Music, Arts & Dance (WOMAD). Deze organisatie is al sinds 1982 verantwoordelijk voor het jaarlijkse WOMAD Festival, waar wereldmuziek ruim baan krijgt.

Gabriels eigen label Real World staat al ruim twintig jaar garant voor verfrissende muziek uit alle windstreken: van Afro Celt Soundsystem tot Charlie Winston en van The Drummers of Burundi tot Joseph Arthur.

Sample packs

Een leuk onderdeel van Real World is Real World Remixed. Hier worden muziekliefhebbers uitgenodigd zelf remixes te maken van tracks uit de Real World-discografie. Op de website van Real World kun je sample packs, multitrackopnamen, downloaden. En dan maar aan de slag. Heb je een geslaagde remix gemaakt, dan kun je die vervolgens weer uploaden zodat het werkstuk meedraait op het Remixed-platform en de mix een plek kan krijgen in de ‘hitlijst’.

Real World Remixed is sinds enkele weken weer volop actief, na een korte winterslaap. Op de website staat inmiddels alweer een flink lijst met sample packs om je aan te vergrijpen. Voorbeelden? Wat te denken van Charlie Winstons Like A Hobo, een Europese danshit van vorig jaar en een tweetal tracks van het klassieke derde album van Peter Gabriel ‘himself’ uit 1980: Not One Of Us en Games Without Frontiers. Of Salala, van Angelique Kidjo, om maar wat te noemen.

Op de website van Real World Remixed zijn al vele remixes te horen, en er zitten zonder meer fraaie bewerkingen bij. Albators versie van Charlie Winstons Like A Hobo is bijzonder prettig en ook The Sensual Voice Of Angel Gabriel-remix van Angelique Kidjo is uiterst genietbaar. En zo is er nog veel meer. Redenen genoeg om eens langs te gaan bij Peter Gabriels Real World en met name Real World Remixed.