×

Artikel

08 juli 2016

Gitaarblues en funk op Blues Peer 2016

Geschreven door: Cis van Looy

Met de toevoeging van, Paul Carrack is de gevarieerde affiche van Blues Peer compleet. De Britse pianist die zijn muzikale sporen bij Ace, Squeeze en Mike + The Mechanics achterliet, is een gegeerd sessiemuzikant die met Costello, Clapton, Rod Stewart, Van Morrison maar ook met BB King samenwerkte. Daarnaast bewandelt hij sinds beginjaren tachtig niet onverdienstelijk het solopad. Met zijn soulvol timbre en een handvol briljante songs verdient deze man zijn plaats op de affiche. Carrack treedt zaterdag in de vooravond aan vooraleer bassist Larry Graham met de spetterende show van zijn Central Station de hoogdagen van de funk in het post Sly Stone tijdperk laat herleven.

Liefhebbers van gitaarvirtuozen zijn dit jaar niet vergeten, naast de gespierde erupties van Walter Trout en Joe Bonamassa is er voor de meer fijnbesnaarde en genuanceerde snarenadept Robben Ford. De authentieke zwarte blues is dit jaar vertegenwoordigd met kleppers als Buddy Guy en Taj Mahal, pioniers die nog altijd iets te vertellen hebben.

Wie er na drie festivaldagen (15,16 en 17 juli) nog niet genoeg van heeft kan ter afsluiting nog even de beentjes strekken op de tomeloze rockende billy van opper vetkuif Brian Setzer. Zak zaterdag toch maar tijdig af voor het buitenbeentje, de alt country fee Lucinda Williams. Overigens leert de ervaring dat vroeg arriveren op de Peerse festivalweide niet zelden aangename verassingen oplevert met ontdekkingen van minder bekende of oudere terug opgeviste bands die vrijdag op de openingsavond passeren.

Voor meer informatie: http://www.bluesfestival.be/