Artikel

30 mei 2016

Daniel Romano op tournee door de lage landen

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door:

Als je door het platenwerk van Daniel Romano bladert kom je bij  pioniers als Hank Williams terecht  maar ook de smartelijke country die wijlen Gram Parsons pleegde is duidelijk aanwezig op de derde langspeler Come Cry With Me. Op I’ve Only Time Akskin’ en vooral de recente langspeler wordt het muzikale spectrum nog verruimd. Mosey zo noemt Romano, de (alsnog) ongekroonde King van dat genre zelf zijn intrigerende melange van hartverscheurende country, honky tonk en western soundtracks, die de sfeer van eindeloze prairies oproepen. Een boeiend universum waarin de jonge  Canadees zich als het jongere neefje van Lee Hazlewood ontpopt en tegelijkertijd  zijn met onmiskenbare invloeden uit de jaren zestig en zeventig gelardeerde persoonlijke inbreng doordrukt .

Woensdag 1 juni stelt Romano zijn werk voor in de foyer van de bijna gelijknamige Antwerpse muziektempel De Roma. Vooraf kan je kennismaken met het eveneens uit Canada afkomstige  getalenteerde folkduo Kacy & Clayton die hun nieuwste werkstuk Strange Country introduceren.

Nast De Roma speelt Daniel Romano op 2 Juni Dok Gent, 3 juni Oosterpoort Groningen, 4 juni Tivoli Vredenburg Utrecht, 5 juni Paradiso Amsterdam en 6 juni in Doornroosje Nijmegen.