×

Artikel

19 april 2012

BLUR 21: The BOX. Een zeer bijzondere uitgave

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Parlophone/EMI

blur box221 jaar na de release van hun debuutalbum Leasure en vanwege de toenemende vraag naar het oeuvre van Blur brengen de Britse heren al hun albums in een door Blur zelf samengestelde box opnieuw uit. De eerste vijf albums worden daarbij opnieuw gemasterd.

Alle zeven studio-albums worden omgeven met meer dan 5 ½ uur van onuitgegeven materiaal. Inbegrepen zijn 65 niet eerder uitgebrachte nummers en meer dan twee keer zoveel rariteiten, 3 dvd’s, een collector’s edition boek met zeldzame en ongeziene foto’s en een nieuwe en exclusieve interview met de band, en een speciale limited edition Seymour 7-inch vinyl. De box bevat ook een digitale download code voor de albums en al het bonus materiaal.

Hoogtepunten van de box zijn onder meer vroege versies van songs op voor het Leasure, Bare Bones vroege demo’s van de klassieke singles For Tomorrow en Beetlebum, ongekende nummers Saturday Morning en Hope You Find Your Suburbs en nooit uitgebracht sessies met Bill Laswell en de legendarische sessie met XTC’s Andy Partridge. Andere rariteiten zijn die voor het eerst op CD verschijnen zijn o.a.Don’t Bomb When You’re The Bomb, De Wassailling Song en Fools Day. DVD-materiaal omvat Live at Alexandra Palace 1994 en Live at Wembley ‘The Singles Night’ 1999.

Naast de 21-disc Deluxe Box Set zijn alle 7 studio-albums ook apart te koop. Elk met een tweede schijf van b-kantjes met voorheen moeilijk te vinden tracks en exclusief bonus materiaal.

Is de box ook in vinyl beschikbaar? Jazeker,  met zes van de zeven albums op dubbel-vinyl, met onder andere kunstwerken en visuals van Banksy, David Shrigley en Graham Coxon. De vinyl box set bevat ook een download code om al het bonus materiaal digitaal te openen. Net als de CD’s zijn elk van de 7 lp’s ook afzonderlijk verkrijgbaar zijn op zwaar vinyl.

Blur’s 7 studio-albums zijn: Leasure (1991), Modern Life Is Rubbish (1993), Parklife (1994), The Great Escape (1995), Blur (1997), 13 (1999) en Think Tank (2003).