×

Recensie

Electronic

25 juni 2015

Zuco 103 –

Best Of

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Dox Records

Best Of Zuco 103 Electronic 4 Zuco 103 – The Best Of Written in Music https://writteninmusic.com

Met een alleen op dubbel vinyl verschenen Best Of is Zuco 103 weer helemaal terug van nooit echt weggeweest. Heerlijk om al die aanstekelijke songs zo weer eens achter elkaar te horen.

In 1999 was daar ineens het album Outro Lado, een superaanstekelijke songcollectie die de perfecte symbiose was van samba, jazz, drum ’n bass, dub, world en electronic. Een sound die de band zelf Brazilectro noemde, een heel slim gevonden naam die gelijk volop wereldwijd gebruikt werd. Het album, gemaakt door de Nederlandse drummer Stefan Schmid, de Duitse toetsenman Stefan Kruger en de Braziliaanse-Nederlandse zangeres Lilian Veira, bleek een succes en toen de band op het podium nog opwindender bleek te zijn werd Zuco 103 al snel een waar fenomeen. Al helemaal toen het prima tweede album Tales Of High Fever twee jaar later een nog groter succes bleek. De band speelde daarna al snel op alle grote festivals en veroverde met de daarop volgende albums One Down, One Up (2003) en Whaa! (2005) de gehele wereld. In 2008 werd met na de tour die volgde op het album After The Carnival een flinke pauze ingelast waarin de leden allerlei andere projecten deden.

Dit voorjaar kwam ineens het bericht dat Zuco weer bij elkaar was en dat met een Best Of dubbel vinylalbum en een optreden in Noord Paradiso/Tolhuistuin kwam vieren. En zelfs nog beter nieuws… dat de band in de studio bezig was met nieuwe songs en dat er dit najaar een echt nieuw album gaat komen. Tot die tijd kunnen wij ons nog even bezig houden met die heerlijke Zucotracks die op Best Of voorbij komen. Het is niet zozeer een hitsverzameling geworden (het super bekende Futebol en ook It’s A Woman’s World staan er bijvoorbeeld niet op) maar een collectie met de meest favoriete tracks van de band zelf. Vanaf albumopener Outro Lado is het een absoluut feest met toptracks als Maracatu Atomico, Mayfly, Treasure, Love Is Queen Omega en Nunca Mais als grote aantrekkers. Al doen al die andere tracks daar natuurlijk niet echt voor onder. Het brengt die geweldige live optredens van de band prachtig in herinnering.

Tracklisting Best Of:

Kant A:

 1. Outro Lado
 2. Mayfly
 3. Maracatu Atomico (Bossacuccanova Remix)
 4. Espero

Kant B:

 1. Treasure
 2. Morre Eletrico
 3. Um Coco
 4. Madrugada

Kant C:

 1. Nunca Mais
 2. Curse De Reclamacao – Licao 1
 3. No Bar De Samba
 4. Love Is Queen Omega (met Lee Scratch Perry)

Kant D:

 1. Na Mangulera
 2. Peregrino
 3. Beija a Mim (Saudade)
 4. Whaa!
 5. Brazilectro


 1. Outro Lado
 2. Mayfly
 3. Maracatu Atômico [Bossacucanova Remix]
 4. Espero
 5. Treasure
 6. Morro Elétrico
 7. Um Coco
 8. Madrugada
 9. Nunca Mais
 10. Curso de Reclamação [Lição 1]
 11. No Bar do Samba
 12. Love Is Queen Omega Featuring Lee 'Scratch' Perry
 13. Na Mangueira
 14. Peregrino
 15. Beija a Mim [Saudade]
 16. Whaa!
 17. Brazilectro