×

Recensie

Pop

17 januari 2012

Zaz

Sans Tsu Tsou

Geschreven door: Robert Schuurman

Uitgebracht door: Sony Music

Sans Tsu Tsou Zaz Pop 4 Zaz – Sans Tsu Tsou Written in Music https://writteninmusic.com

Achter de artiestennaam Zaz gaat de 31-jarige zangeres Isabelle Geffroy schuil. In 2010 debuteerde zij met het gelijknamige album Zaz, dat zowel in België als in Frankrijk de eerste plaats van de albumlijsten bereikte. De muziek van Zaz zou je kunnen omschrijven als een vlotte, vaak vrolijke en voornamelijk akoestische mix van Franse chansons en pop met een vleugje jazz. De grote hit Je Veux betekende haar grote doorbraak en bezorgde vele fans en luisteraars een grote glimlach op het gezicht. Daarna volgden bescheiden successen met de nummers Le Long De La Route en La Fée.

Sans Tsu Tsou is een sprankelende verzameling nummers van de live tour, waarbij het complete repertoire van het debuutalbum (letterlijk) de revue passeert. Met een ongekende gretigheid en vol enthousiasme weet Zaz keer op keer te overtuigen. Soms slaat ze iets door in haar presentatie door overdreven hard het publiek toe te spreken (zelfs gillen), maar door de ontstane dynamiek en chemie waan je jezelf als luisteraar tussen het publiek en neig je spontaan naar meezingen, voor zover de Franstalige teksten natuurlijk blijven hangen.

Het album luistert als een ware (live)-trip door de Franse muziekkeuken en meteen vanaf de uitstekende start met Les Passants zit de sfeer er goed in. Nu is het studio album al een goed voorbeeld van een ‘feel good’ plaat, op Sans Tsu Tsou wordt dat stempel zelfs uitvergroot. Van bijna elk nummer spat de vrolijkheid en de energie af. De reeds genoemde singles staan natuurlijk al garant voor een waar volksfeest maar ook bijvoorbeeld Prend Garde A Ta Langue, Ni Oui Ni Non en het nieuwe Pray The Sunshine baden in speelvreugde. Voeg daarbij toe de relaxte, naar Piaf neigende prachtsong Port Coton en de stevig rockende afsluiter Aux Détenteurs en je weet dat het ook met de veelzijdigheid van Zaz wel goed zit.

Op de bonus DVD treffen we ook verrassende nummers aan. Zo is daar een prima cover van Corcovado van Tom Jobim, duikt zangeres Angelique Kidjo op tijdens een spontane improvisatie van de Gershwin-klassieker Summertime en zijn er fraaie vertolkingen van songs van Serge Gainsbourg, Charles Aznavour en Jacques Brel.

Zaz is een zangeres waar we de komende jaren nog veel van gaan horen. Haar reeds goed gevulde prijzenkast (Platina en Gouden platen) door spraakmakende verkoopcijfers (al meer dan 800.000 albums in Frankrijk en ruim 500.000  export) zal haar alleen nog maar sterken in de overtuiging dat haar speelse, vrolijke en veelzijdige muziek door een groot publiek wordt gewaardeerd.

Tracklisting Sans Tsu Tsou:

 1. Le Passants
 2. J’ Aime A Nouveau
 3. Le Long De La Route
 4. Prends Garde A Ta Langue
 5. Dans Ma Rue
 6. Port Coton
 7. La Fée
 8. Ma Folie
 9. Trop Sensible
 10. J’ Arrive Pas
 11. Eblouie Par La Nuit
 12. Je Veux
 13. Je Saute Partout
 14. Pray The Sunshine
 15. Ni Oui Ni Non
 16. Aux Détenteurs

Bonus DVD:

 • La Cuica Family: Corcovado
 • Tsu Tsou A New York
 1. Oublie Loulou
 2. Prends Garde A Ta Langue
 3. Ces Petits Riens
 4. Ni Oui Ni Non
 5. Summertime (met Angelique Kidjo)
 • Le Cri D’Animooooooool
 • Zap Tsou: Ne Me Quitte Pas (met Grand Corps Malade)


 1. Les passants (Live)
 2. J'aime à nouveau (Live)
 3. Le long de la route (Live)
 4. Prends garde à ta langue (Live)
 5. Dans ma rue (Live)
 6. Port coton (Live)
 7. La fée (Live)
 8. Ma folie (Live)
 9. Trop sensible (Live)
 10. J'arrive pas (Live)
 11. Eblouie par la nuit (Live)
 12. Je veux (Live)
 13. Je saute partout (Live)
 14. Pray the Sunshine (Live)
 15. Ni oui ni non (Live)
 16. Aux détenteurs (Live)