×

Recensie

Rock

14 maart 2010

Year Long Disaster

Black Magic: All Mysteries Revealed

Geschreven door: Richard Verbrugge

Uitgebracht door: Volcom

Black Magic: All Mysteries Revealed Year Long Disaster Rock 4.5 Year Long Disaster – Black Magic: All Mysteries Revealed Written in Music https://writteninmusic.com

Vlij een Perzisch tapijtje op de vloer, leg een paar satijnen kussens op het tapijt, verlicht het vertrek met een paar olielampen en zet een paar waterpijpen neer. Stel je een trio opgefokte muzikanten voor dat terugkeert van een orgie, gezamenlijk door een paar occulte boekwerken bladert en vervolgens de instrumenten pakt op een stevige pot Rock and Roll op te nemen. Zo klinkt Year Long Disaster, het trio rondom zanger en gitarist Daniel Davies.

Davies? Was dat niet de zanger van The Kinks? Jawel, Daniel is het zoontje van. Dit tweede album is net als het debuut van een dusdanig niveau dat we binnenkort spreken in de trant van ‘zijn vader deed ook wat in muziek’. Year Long Disaster behoort namelijk tot het beste wat de rockscene momenteel te bieden heeft. Of zoals Lemmy (Motörhead) eens zei: “Year Long Disaster klinkt zoals rock n roll moet klinken.” Dit trio klinkt ruig, vulgair, energiek en vooral heel erg goed. Black Magic: All Mysteries Revealed gaat verder waar het debuut ophield en bevat stevige rockende en toch ook swingende nummers en een prachtige, sfeervolle en wat mysterieus aandoende  ballad Foggy Bottom. Naar verluidt zijn de teksten gebaseerd op de Russische roman Meester En Margarita. Nu is het al een tijd geleden dat ik die gelezen heb, maar eerlijk gezegd herkende ik geen passages die herinneren aan het meesterwerk van Bulgakov.

Het materiaal is van begin tot eind overtuigend, maar als uitschieters genoemd moeten worden dan zijn het de single Show Me Your Teeth en Sparrow Hill. Davies heeft een goede stem, kan goed overweg met een gitaar en heeft in bassist Richard Mullins (Karma To Burn) en drummer Brad Hargreaves (Third Eye Blind) muzikanten waar hij op kan bouwen. Een goudeerlijke rockplaat en geheide kanshebber voor een topnotering in de jaarlijst. 1. Black Magic (Intro)
 2. Show Me Your Teeth
 3. Love Like Blood
 4. Stranger In My Room
 5. Sparrow Hill
 6. Seven Of Swords
 7. She Told Us All
 8. Venus At The Crossroads
 9. Major Arcana
 10. Foggy Bottom
 11. Cyclone