×

Recensie

Roots

04 februari 2017

Worry Dolls

Go Get Gone

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Bread And Butter Music

Go Get Gone Worry Dolls Roots 4 Worry Dolls – Go Get Gone Written in Music https://writteninmusic.com

In Liverpool lopen Zoe Nicol en Rosie Jones, twee roodharige jongedames elkaar tegen het lijf. Beiden achttien en een brandende ambitie om het  in hun eentje als singer-songwriter  te proberen. Het draait ietwat anders uit. Rosie komt Zoe’s  band versterken met haar mandoline picking en achtergrondzang, het klikt wonderwel en ze besluiten om een  bluegrassband op te zetten, oorspronkelijk bestaat het repertoire uit interpretaties van Nickel Creek en  rootsdiva’s als Alison Krauss en Gillian Welch.  De folkscène van Londen lonkt en daar combineren ze hun dagelijkse jobs met concerten.

Rosie en Zoe ontdekken vrij snel dat ze gezamenlijk  aan de schrijftafel meer kunnen bereiken. De eerste songs van Worry Dolls verzeilen op  een bescheiden titelloos epeetje.  De opvolger Burden, een verzameling countryfolk op hetzelfde formaat  krijgt,  geheel terecht, wat meer aandacht.

Een vlucht uit het saaie Devonshire  naar Nashville om daar een bestaan als singer- songwriter op te bouwen het is altijd een onbereikbare droom  geweest van  Rosie, op haar zeventiende verwoordt ze deze verzuchtingen al in de song Tenessee.  In september 2015  krijgt die droom concrete vorm  als Rosie en  Zoe in Nashville  terechtkomen.  Ze hebben al enkele songs klaar maar hun spirituele thuishaven  werkt uitermate inspirerend en productief,  in hun song teksten worden vaak  de plaatselijke slangwoorden verwerkt.

Het uitbundige  Bless Your Heart, geadresseerd aan de nieuwe vriendin van een ex-vriendje ontstond zo en werd samen met Wild Ponies verder uitgewerkt de studio. Ook andere  plaatselijke muzikanten  die onder hoede van producer Neilson Hubbard hun opwachting maken, hebben inbreng in de composities.

De trip naar Nashville en de tijdelijke onthechting klinkt door in Endless Road en Train’s Leaving, naast de meeslepende ballade Miss You Already fraaie voorbeelden van de Trans Atlantische wisselwerking en dat heeft niet alleen te maken met de aanwezige pedalsteel . Zoe en Rosie slagen er in om zelfs in Country City hun dromerige Britse folk achtergrond te vrijwaren op dit met stemmenpracht gevulde debuut.  1. Endless Road
  2. Train’s Leaving
  3. Miss You Already
  4. She Don’t Live Here
  5. Bless Your Heart
  6. Light Oh Light
  7. Passport
  8. Things Always Work Out
  9. Someday Soon