Recensie

22 juni 2011

Wolf

Legions Of Bastards

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Century Media

Legions Of Bastards Wolf Metal 4.5 Wolf – Legions Of Bastards Written in Music https://writteninmusic.com

Ze bestaan al meer dan 15 jaar, maar je zou eerdere zeggen dat ze al meer dan 35 jaar bestaan. Het Zweedse Wolf heeft altijd al klassieke heavy metal gemaakt en daar dat nu weer helemaal in is, krijgt de band gelukkig ook weer wat meer aandacht.

Zelf noemen ze Iron Maiden als grootste invloed, maar mede door het stemgeluid van zanger Niklas Stålvind vind ik de band juist als Accept in haar hoogtij dagen, gemixt met Judas Priest ten tijden van Defenders Of The Faith en Turbo klinken.

Deze 6e schijf is geen uitzondering op hun oeuvre. Over the top retro metal met een aaneenschakeling van cliche riffs, puike solo’s en speenvarken geschreeuw.

Ook als de band een tandje terug doet is het volop smullen. Jekyll & Hyde is daar een prachtig voorbeeld van. Dit nummer wordt helemaal gedragen door Niklas zijn geweldige stem.

Bij Wolf stroomt er vloeibaar metaal in de aderen van de afzonderlijke leden en zijn hun harten van staal. Geen enkele moeite wordt ondernomen om er moderne invloeden in te stoppen of om überhaupt van de geijkte paden af te treden. Legions Of Bastards is vuisten in de lucht mee schreeuw metal van het hoogste niveau. Ieder solo voel je aankomen en ieder refrein schreeuwt om meegebruld te worden. Maar ik kan niet anders zeggen dat van begin tot eind dit album van top kwaliteit is. Wolf klinkt oprecht.

Tales From The Crypt opent kant B en hier klinkt een beetje Metal Church door, maar stoerste track op deze kant is Road To Hell. Dit had ook zo een snelle track van Dio kunnen zijn. Superieur!!

Metal fans kunnen niet om Wolf heen. Legions Of Bastards biedt alles wat echte heavy metal geweldig maakt. Nergens laten ze een steek vallen en dit nieuwe album laat de gloriedagen van de metal herleven. 1. Vicious Companions
 2. Skull Crusher
 3. Full Moon Possession
 4. Jekyll & Hyde
 5. Absinthe
 6. Tales From The Crypt
 7. Nocturnal Rites
 8. Road To Hell
 9. False Preacher
 10. Hope To Die
 11. K-141 Kursk