×

Recensie

Alternative

18 juni 2015

Wolf Alice

My Love Is Cool

Geschreven door: Pieter Visscher

Uitgebracht door: Dirty Hit

My Love Is Cool Wolf Alice Alternative 3 Wolf Alice – My Love Is Cool Written in Music https://writteninmusic.com

Bijzondere band is het uit Londen afkomstige viertal Wolf Alice. Zo’n tweeënhalf jaar terug verscheen debuutsingle Fluffy en nu is er uiteindelijk een compleet album, My Love Is Cool, dat muzikaal van de hak op de tak springt.

De plaat begint hartveroverend, met het lieflijke liedje Turn To Dust, waarin zangeres Ellie Rowsell excelleert en haar begeerlijkste stem opzet. Krachtig kan ze ook klinken, zoals in het stevige You’re A Germ, wanneer ze een soort Courtney Love light weet neer te zetten.

Het is een jong gezelschap nog, dit Wolf Alice, met begintwintigers. Een kniesoor zou kunnen zeggen dat de muziek daardoor nog wat onvolwassens heeft. Lekker fris zou je het ook kunnen noemen en dat klinkt meteen een stuk positiever.

Want My Love Is Cool is een heel aardige plaat geworden, waarop niet alles raak is, zeker niet, maar waarop de band laat horen uit het juiste muzikale hout gesneden te zijn. Een pop-rockliedje als Silk wil je bijvoorbeeld wel een paar keer achter elkaar horen en zo staan er meer prettige liedjes op dit album.

Terwijl te lichtvoetige songs zoals Freazy en Swallowtail (met drummer Joel Amey achter de microfoon) de aandacht behoorlijk doen verslappen heeft Wolf Alice tussendoor het heerlijk gejaagde Giant Peach in petto. Behoorlijke perzik, inderdaad. Lekker rebels en Rowsell die laat horen dat ze ook mysterieus kan fluisteren in dezelfde song, waarin ze bovendien het achterste van haar tong laat horen. Lekker onstuimig.

Zo is My Love Is Cool een plaat die van de hak op de tak springt en met de dus al begin 2003 uitgebrachte knallende en stampende single Fluffy een sound heeft ontwikkeld waarop de band niet voort heeft geborduurd, maar dat wel had kunnen doen. Rowsell op haar furieust en drums, gitaar en elektronica het sterkst in balans. Tip voor album twee derhalve. We hebben er het volste vertrouwen in.

Wolf Alice speelt op Best Kept Secret 2015.

Tracklisting My Love Is Cool:

 1. Turn To Dust
 2. Bros
 3. Your Loves Whore
 4. You’re A Germ
 5. Lisbon
 6. Silk
 7. Freazy
 8. Giant Peach
 9. Swallowtail
 10. Soapy Water
 11. Fluffy
 12. The Wonderwhy


 1. Turn To Dust
 2. Bros
 3. Your Loves Whore
 4. You're A Germ
 5. Lisbon
 6. Silk
 7. Freazy
 8. Giant Peach
 9. Swallowtail
 10. Soapy Water
 11. Fluffy
 12. The Wonderwhy (Hidden Track)