×

Recensie

Metal

18 december 2011

Warbeast

Krush The Enemy

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Hammerheart

Krush The Enemy Warbeast Metal 4.5 Warbeast – Krush The Enemy Written in Music https://writteninmusic.com

Bij zo’n bandnaam en albumtitel weet je al dat het hier niet gaat om een cd vol gevoelige liedjes. Krush The Enemy is in Europa pas een maand uit, maar in thuisland Amerika (deze band komt uit Texas) ligt Krush The Enemy al dik een jaartje in de schappen en hebben ze de metal wereld behoorlijk op haar grondvesten doen trillen.

En dat is helemaal terecht, want wat we hier voorgeschoteld krijgen is buitengewoon sterke trashmetal. Het soort dat je niet veel meer hoort sinds de jaren 80, maar echt retro klinkt het ook weer niet. De band weet klasse metal uit jaren 80 en 90 in een jasje van nu te gieten.

Een prachtig voorbeeld is het weergaloze Born With A Blackened Heart. Strakke trash riffs die afgewisseld worden met melodieuze gitaarsolo’s. Warbeast lijkt instrumentaal op Agent Steel en Exodus, maar heeft met Bruce Corbett (die we al kennen van Rigor Mortis)een beul van een zanger in heus die goed verstaanbaar is en toch mega ruig klinkt. Hij is nog het best te vergelijken met Phil Anselmo. Wellicht niet helemaal verwonderlijk, daar de band ook uit komt op zijn label en hij het album ook geproduceerd heeft.

Ander sterk wapenfeit zijn de gitaristen Rick Perry and Scott Shelby (beiden ook in Gammacide). Zij hebben alle metal stijlen onder de knie. Ze riffen naar hartenlust en hun solo’s gaan van geweldig opgebouwde melodieuze partijen, naar het Slayer achtige gegier. Het beste voorbeeld is Scorched Earth Policy waarin ze qua riffs en solo’s Slayer het nakijken geven.

Maar ook de ritmesectie mag zeker niet onvermeld blijven. Demonseed drummer Joey Gonzales hakt er waanzinnig op los. Met zijn hele vette grooves, razende trash en uitstekend dubbelbas drumwerk, kleurt hij alle songs smakelijk in. Bassist Alan Bovee (speelt ook in Gammacide) legt vaak een loeistrakke basis neer, maar gaat ook vaak mee in de harmonieuze gitaarpartijen.

Door al deze afzonderlijke muzikale kwaliteiten is het sowieso al een genot om maar Krush The Enemy te luisteren, tel daar ook nog eens de meer dan uitstekende composities bij op en de klasse productie en het is duidelijk dat we hier met een absoluut klasse band te maken hebben.

Lang geleden dat ik zo’n goeie metal plaat heb gehoord.  1. Krush the Enemy
  2. Unleashed
  3. Self Will Run Riot
  4. The Plague At Hand
  5. Born With a Blackened Heart
  6. Scorched Earth Policy
  7. Guardian Angel
  8. The Controller
  9. Stalker
  10. We Are The Vultures