×

Recensie

Rock

19 juni 2011

VS. Antelope

VS. Antelope

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Arctic Rodeo Records

VS. Antelope VS. Antelope Rock 3 VS. Antelope – VS. Antelope Written in Music https://writteninmusic.com

Deze New Yorkse formatie debuteert op een Duits label. De bandleden hebben hun sporen verdient in allerlei bands zoals Jets To Brazil, Texas Is The Reason, Big Collapse en J. Majesty. De productie was in handen van Rival Schools gitarist Ian Love. Nu zou je verwachten dat dit gezelschap in hetzelfde straatje, lees heavy, maar melodieuze post punk, zal zitten, maar dat is niet het geval. Melodieus is het zeker, maar de invloeden zijn overduidelijk jaren 90 alternatieve rock .

Zeker in de eerste paar songs maakt Vs Antelope grote indruk met mooie zanglijnen, heel sferisch gitaarwerk en uistekende composities. De eerste 3 nummers zijn ijzersterk Brown Bells de opener heeft een weergaloos goeie zanglijn, Boy With Your Heart en prachtig trage Woodstock Mountains (een hele goeie cover van The Bronx) zijn zowaar nog beter. Daarna zakt het een klein beetje in Notice Of Eviction en Throw Old Things Away zijn minder bijzonder en blijven niet zo hangen. Daarna klimpt het weer wat op, maar zo goed als de eerste 3 nummers wordt het niet meer. Neemt niet weg dat het gitaarwerk en de sfeer hetzelfde blijven, de zanglijnen zijn alleen wat minder pakkend en de combinatie van die twee maakte het eerste gedeelte nu net zo goed.

Vs. Antelope is een interessante band met goeie ideeën en het vermogen hele knappe songs te schrijven, maar de band weet nog niet een heel album te boeien  1. Brown Bells
  2. Boy With Your Heart
  3. Woodstock Mountains
  4. Notice Of Eviction
  5. Throw Old Things Away
  6. Coalition
  7. Forgotten Way
  8. Two Friends
  9. You Are The Sun