×

Recensie

Metal

01 februari 2011

Vreid

V

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Indie Recordings

V Vreid Metal 4 Vreid – V Written in Music https://writteninmusic.com

Toen Valfar, de zanger/oprichter van de Noorse black metal band Windir, in 2004 in een sneeuwstorm overleed, gingen drie van de bandleden verder onder de naam Vreid. Hoewel de muzikale stijl van Vreid in het verlengde van Windir ligt, zijn er andere muzikale invloeden te horen; thrash metal en rock ‘n’ roll. Hun muziek kan nog het best omschreven worden met de term black ‘n’ roll.

De ijzige koude van old school black metal is niet terug te horen op hun nieuwe CD, genaamd V. De black ‘n’ roll die we hier te horen krijgen stampt over het algemeen keihard voort. Toch horen we ook gevoelige, sfeervolle, melodieuze stukken. Er is tussen de songs onderling veel afwisseling, maar ook ieder nummer op zich toont veel diversiteit. Dit zorgt voor een boeiende CD, die ook na meerdere malen beluisteren niet verveelt. Vreid speelt zeer afwisselende melodieuze black metal met een laagje thrash. Een nummer als The Other And The Look duurt meer dan tien minuten en is zelfs episch van karakter.

De eerste vier CD’s volgden elkaar in rap tempo op. Op deze vijfde hebben we twee jaar moeten wachten. Het wachten werd verzacht door de release van een single en een DVD in 2010. En op 8 februari worden we beloond met een nieuw opus in het indrukwekkende oeuvre van Vreid. Wederom een sterke CD met krachtige varierende songs. Fans van de band kunnen hun hart ophalen en de CD blind aanschaffen. Alle metal fans raad ik aan de CD eens te beluisteren. Voor degene die tegen het voor black metal zo kenmerkende gekrijs kan, is het de investering zeker waard!  1. Arche
  2. The Blood Eagle
  3. Wolverine Bastards
  4. The Sound Of The River
  5. Fire On The Mountain
  6. The Other And The Look
  7. Slave
  8. Welcome To The Asylum
  9. Then We Die