×

Recensie

Jazz

15 juni 2024

Vinsent Planjer

Warm to the touch

Geschreven door: Rik van Boeckel

Uitgebracht door: Kepera Records

Warm to the touch Vinsent Planjer Jazz 4 Vinsent Planjer – Warm to the Touch Written in Music https://writteninmusic.com

Drummer/percussionist Vinsent Planjer combineert zijn diverse percussie instrumenten met melodie instrumenten zoals piano, trompet,  sopraansaxofoon, cello, viool,  mondharmonica, marimba en harp. Planjer onderzoekt op Warm To The Touch of  een slagwerker behalve ritme ook een melodie kan scheppen.

Hij doet dit in combinatie met musici uit de klassieke muziek en jazz zoals pianist Rembrandt Frerichs, contrabassist Tony Overwater, met wie hij beiden in het Rembrandt Trio speelt, en trompettist Teus Nobel. Dit is een indrukwekkende combinatie van ritme met melodie. Alle 8 composities zijn van hemzelf.

Planjer is op dit album geïnspireerd door Gustav Mahler, Olivier Messiaen maar ook door Pink Floyd, een Amerikaans drumcorps en klassieke Perzische muziek.  De openingstrack The Hilltop begint met bellen van een Chinese gong collectie. En gaat ineens over naar melodische percussie op mini marimba. Het is zeer afwisselend daardoor. Op Tantalus geven bekkens en piano het ritme aan. Bij The Western Lands geeft hij het ritme aan op drums en Hermine Deurloo speelt daar met mondharmonica op in.

Rolling for the crown begint met marimba en dan Teus Nobel op trompet! Loyalty to the tribe met Remy van Kesteren op harp en Tony Overwater op contrabas is het mooist, vooral door de harp. In Even closer laat hij de klank van bekkens mooi samenvallen met het pianospel van Rembrandt Frerichs. Je hoort goed dat ze gewend zijn veel samen te spelen.  1. The Hilltop
  2. Tantalus
  3. Escape from wonderland
  4. The western lands
  5. Rolling for the crown
  6. Unearthed
  7. Loyalty to the tribe
  8. Even closer