Recensie

24 mei 2010

Vince Neil

Tattoos & Tequila

Geschreven door: Richard Verbrugge

Uitgebracht door: Frontiers

Tattoos & Tequila Vince Neil Rock 3 Vince Neil – Tattoos & Tequila Written in Music https://writteninmusic.com

Mötley Crüe zanger Vince Neil bracht in 1993 en 1995 soloplaten (Exposed en Carved In Stone) uit en brengt in mei 2010 eindelijk een opvolger op de markt. Zijn persoonlijke situatie is vandaag de dag totaal anders dan in de vorige eeuw. Neil is tegenwoordig vooral business man en houdt zich naast Mötley Crüe vooral bezig met zijn zaken in de horeca, entertainment en luchtvaart.

Tijd om nummers te schrijven was er nauwelijks zodat Tattoos & Tequila eigenlijk een veredeld coveralbum is geworden. Naast het stevige rockende titelnummer is er nog de Mötley Crüe left-over van het Saints Of Los Angeles album Another Bad Day. De keuze van de covers is gevarieerd en soms zelfs onverwacht: van Elvis Presley tot de Sex Pistols en van Creedence Clearwater Revival tot Scorpions. Het ene nummer past veel beter bij de beperkte, wat knauwende stem van Neil dat het andere. De muzikale begeleiding door bassist Dana Strum, gitarist Jeff Blando (beiden ex-Slaughter) en drummer Zoltan Chaney is zonder uitzondering stevig en herinnert meer dan eens aan Mötley Crüe; een stampende ritmesectie met daaroverheen een vette gitaarlaag. Subtiel is het nergens, maar daar zullen Mötley Crüe fans zich niet aan storen. Dit is een cd voor bijvoorbeeld in de auto of op het terras en is minder geschikt is om eens languit op de bank te gaan liggen met een koptelefoon op. 

Meest geslaagd zijn de Hollies cover Long Cool Woman, ZZ Top klassieker Beer Drinker & Hell Raisers (alleen op de eerste oplage) en de Aerosmith klassieker Nobody’s Fault. Minder geslaagd is het zeikerige Who’ll Stop The Rain van CCR. Een nummer als AC/DC had zo op Girls, Girls, Girls kunnen staan en kent die typische Mötley swing en ook He’s A Whore (Cheap Trick) had niet misstaan op een Crüe plaat. Kortom, een leuke overbrugging van de periode tussen Saints Of Los Angeles en de volgende plaat van Mötley Crüe. 1. Tattoos & Tequila
 2. He's A Whore
 3. AC/DC
 4. Nobody's Fault
 5. Another Bad Day
 6. No Feelings
 7. Long Cool Woman
 8. Another Piece Of Meat
 9. Who'll Stop The Rain
 10. Viva Las Vegas
 11. Bitch Is Back