×

Recensie

Electronic

01 augustus 2016

Various Artists

Pampa Records Vol.1

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Pampa Records

Pampa Records Vol.1 Various Artists Electronic 4 Various Artists – Pampa Records Vol.1 Written in Music https://writteninmusic.com

Met Pampa Records startten DJ Koze en Marcus Fink zo’n zeven jaar geleden één van de meest spannende electronic labels. Nimmer voorspelbaar, met veel humor gebracht , prachtig in sfeer en voorzien van optimale dansbaarheid biedt het label ondertussen een heerlijke diversiteit in tracks. Prima idee dus om na zeven jaar eens een spannend overzicht te maken.

De 19 tracks tellende verzamelaar (3xLP, 2xCD) biedt alles wat de releases op Pampa zo overweldigend lekker maakt. Dat DJ Koze en Marcus Fink een fijne, eigengereide smaak hebben en alleen tekenen en uitbrengen wat zij voor Pampa genoeg vinden, wordt met deze verzamelaar alleen maar duidelijker. De verzamelaar bestaat uit klassiekers, zoals You and Me van Ada en Everything van Die Vögel maar heeft ook nog een aantal verrassende nieuwe tracks zoals het erg fijne Come We Go, een geweldige samenwerking tussen DJ Koze (onder de naam Kosi Kos) en Jamie XX.

Maar natuurlijk is het immer die heerlijke onvoorspelbaarheid van het label die net zo gemakkelijk super sfeerrijke techno als Glow van Lawrence naast de volop door hiphop beïnvloede track Bump With You van Nasrawi zo gemakkelijk na elkaar laat beluisteren. Het geeft de brede muzikale smaak maar tevens de gelijkheid in sfeer en emotie aan die de tracks zo definiëren. Luister naar de Matthew Herbert-remix van Lost & Found van Lianne las Havas die het album opent. Luister naar tracks als Un Prince van Michel Cleis of I Like It Here Can I Stay? van Isolée en je snapt wat ik bedoel. En dan heb ik het prachtig opgebouwde Nana van Acid Pauli, Snowshoe van Dntel, het overweldigende Bells 5 van Mount Kimbie en de erg fijne ambientklanken van Roman Flügel in 9 Years, die de compilatie afsluit, nog niet eens genoemd.

Voor degenen die Pampa Records nog niet kennen is Pampa Records vol.1 een uitstekende instapper. Zeker weten dat je na het (volop) draaien van deze verzamelaar veel meer van het label wilt aanschaffen.

Tracklisting Pampa Records Vol.1 (dubbel CD):

CD1:

 1. Lianne La Havas – Lost & Found (Matthew Herbert remix)
 2. Roman Flügel – 9 Years (DJ Koze remix)
 3. Ada – You And Me
 4. Axel Boman – In The Dust Of This Planet
 5. Nasrawi – Bump With You
 6. Funkstörung – I Does It
 7. Jackmate feat. Nik Reiff – Pacemaker
 8. Lawrence – Glow
 9. Dntel – Snowshoe

CD2:

 1. Josef – I Wonder
 2. Michel Cleis – Un Prince
 3. Die Vögel – Everything
 4. Mount Kimbie – Bells 5
 5. Stimming – No. 17
 6. Isolée – I Like It Here Can I Stay?
 7. Jamie XX & Kosi Kos – Come We Go
 8. Gold Panda – Black Voices
 9. Acid Pauli – Nana
 10. Roman Flügel – 9 years