Recensie

16 augustus 2005

Various Artists – Luaka Bop

Luaka Bop Remix

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Luaka Bop

Luaka Bop Remix Various Artists World 4 Various Artists – Luaka Bop Remix Written in Music https://writteninmusic.com

Met een grote liefde voor Zuid Amerikaanse muziek begon Talking Heads David Byrne met vriend Yale Evelev zo rond 1988 het Luaka Bop label. Vanuit het idee om de tapes vol Braziliaanse muziek die hij voor vrienden maakte voor meer mensen beschikbaar te maken.

Het plan breidde zich al snel uit tot 4 Braziliaanse verzamelaars, een fijne Cuban classics serie en fraaie verzamelaars van de Cubaanse poëet en songschrijver Silvio Rodriquez en Braziliaanse legende Tom Zé. Het grote succes van Luaka Bop kwam met de geweldige verzamelaar die het label maakte van de geniale Braziliaanse 70er jaren band Os Mutantes. De toekomst van het label bleek gewaarborgd en met de Peruaanse Susana Baca, de Venezolaanse Los Amigos Invisibles, de Braziliaanse Merano + 2, SiSe en de Amerikaanse singer songwriter Jim White werden verrassend goede albums uitgebracht.

Onder de naam Luaka Bop Remix is nu een prima verzamelaar verschenen waarop remixers tracks van artiesten van het label hebben versneden voor de dansvloer. Remixers die reeds eerder remixen voor het label maakten of gewoon groot fan van het label zijn. Masters At Work, Nightmares on Wax, Money Mark, Fila Brasilia, Dimitri From Paris, Koop en Funky Lowlives weten dus maar al te goed wat zij met de geweldige tracks moeten doen om ze nog meer opzwepend of opwindender te maken. En zo worden de songs van Susana Baca, Shuggie Otis (Luaka Bop bracht deze vergeten L.A. songwriter weer onder de aandacht en Quintin Tarantino’s Jackie Brown deed de rest), Zap Mama, Geggy Tah, SiSe, Los Amigos Invisibles e.a. omgebouwd tot credible danstracks voor een nieuw publiek. 1. Sertao (Takako Minekawa Remix)
 2. El Indio (Macao Remix)
 3. Afro Blue (Koop Remix)
 4. Defect2: Curiosidade (John Mcentire Remix)
 5. The Rain (Where Do I Begin?)[Funky Lowlives Remix]
 6. Nenhuma (Levin Lindsay Remix)
 7. Button Down Disco (Fila Brazilla Remix)
 8. Rio Longe (Mario Caldato Remix)
 9. Bruja (Masters At Work Remix)
 10. Strawberry Letter 23 (One Rascal Extended Remix)
 11. Esto Es Lo Que Hoy (Maurim Reggaeton Remix)
 12. Button Down Disco (Scratch Perverts Remix)
 13. Bandy Bandy (Carl Craig Remix)
 14. Solar (Six Too Remix)