×

Recensie

31 juli 2017

Various Artists -LateNightTales:

LateNighTales: BadBadNotGood

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Night Time Stories

LateNighTales: BadBadNotGood Various Artists, BadBadNotGood Soul / Hiphop 4 Various Artists -LateNightTales: BadBadNotGood Written in Music https://writteninmusic.com

Zo fijn divers en ongrijpbaar als de muziek van Canadese trots BadBadNotGood al albums lang is, zo interessant is ook hun collectie songs verzameld voor de vermaarde serie LateNightTales.

Zoals de serie al jarenlang alle kanten muzikaal opschiet gaan ook de mannen van BadBadNotGood tekeer. Muzikanten met een gelimiteerde muzieksmaak zijn bij het samenstellen van LateNightTales al nooit aanwezig geweest. Stuiterend door allerlei genres, van jazz naar soul en van electronic naar disco, funk en pop vinden ook de mannen van BadBadNotGood (BBNG) zich in 21 songs een geweldige weg binnen hun muzikale universum.

Het blijft een oude dj-klus om al die zo verschillende tracks in een fraaie coherentie in sferen aan elkaar te verbinden en ook BBNG verdient alle lof. Van Boards of Canada naar Erasmo Carlos, van Stereolab naar Francis Bebey en Thundercaten en net zo gemakkelijk van Charlotte Day Wilson via Beach Boys naar Donnie & Joe Emerson maakt ook deze compilatie indrukwekkend. En met een wel heel smakelijke BBNG-versie van de wel heel erg ondergewaardeerde nieuwe held Andy Shauf’s To You als volmaakt extra.

Ook dit deel binnen de LateNightTales-serie is weer van grote klasse. Met mooie, onverwachte tracks in een prachtige consistentie laten de mannen van BadBadNotGood hun muzikale invloeden in een magische eenheid voor het voetlicht komen. Al te veel verrassingen weggeven heeft hier geen zin. Gewoon aanschaffen en opzetten dus. 1. Boards Of Canada - Olson
 2. Erasmo Carlos - Vida Antiga
 3. Gene Williams - Don't Let Your Love Fade Away
 4. The Chosen Few - People Make The World Go Round
 5. Esther Phillips - Home Is Where The Hatred Is
 6. Delegation - Oh Honey
 7. Velly Joonas - Kaes On Aeg
 8. Stereolab - The Flower Called Nowhere
 9. Kiki Gyan - Disco Dancer
 10. Admas Anchi - Bale Game
 11. Francis Bebey - Sanza Nocturne
 12. Thundercat - For Love I Come
 13. River Tiber Ft Daniel Caesar - West
 14. Charlotte Day Wilson - Work
 15. The Beach Boys - Don't Talk (Put Your Head On My Shoulder)
 16. Donnie & Joe Emerson - Baby
 17. Les Prospection - Lido
 18. Grady Tate - And I Love Her
 19. BADBADNOTGOOD - To You (Exclusive Andy Shauf Cover Version)
 20. Steve Kuhn - The Meaning Of Love
 21. Lydia Lunch - You, Me And Jim Beam (Exclusive Spoken Word Piece)