×

Recensie

Electronic

11 augustus 2017

Various Artists

FabricLive 93: Daphni

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Fabric

FabricLive 93: Daphni Various Artists Electronic 4 Various Artists – FabricLive 93: Daphni Written in Music https://writteninmusic.com

Als je weet dat achter Daphni electronic-held Dan Snaith (Caribou) schuilgaat zijn natuurlijk gelijk de oren gespitst. Als Daphni stelde voor Fabric een erg fijne verzamelaar samen voor hun Fabriclive-serie die voor het grootste gedeelte uit eigen werk bestaat. Hij bewandelt daarmee dezelfde lijn als Omar-S, Shackleton en Ricardo Villalobos, die hem reeds voorgingen.

Eigenlijk is Fabriclive 93 daarmee de opvolger van het Daphni-album Jiaolong uit 2012 en de eerste muziek die Snaith uitgeeft sinds het laatste Caribou-album Our Love uit 2014.

Met in totaal 27 tracks is zijn Fabriclive-deel overvol. Met in totaal 23 eigen tracks en vier edits van tracks van anderen is het eigenlijk een geheel nieuw Daphni album geworden. Het idee achter Daphni ontstond uit de behoefte om nog veel meer muziek uit te brengen, muziek die minder overdacht en dus urgenter aanvoelde en in dj-sets de dansvloer gelijk in beroering kon brengen.

Snaiths deel in de Fabriclive-serie geeft precies datgene dat hij bedoelt. Een heerlijk stapel uptempo funky electronic tracks die muzikaal alle kanten opschieten. Snaith is nou eenmaal niet je eendimensionale muziekliefhebber. Het schiet dus lekker door elkaar heen en stopt soms zelf bijna abrupt om een andere toon aan te slaan, zoals de overgang van het lekker stevige Nocturne naar het met soulful vocalen gedreven So It Seems.

Er is heel veel te genieten op dit Daphni-deel van Fabriclive juist omdat Snaith zich niet houdt aan de voorspelbare vormen van platen in sfeer aan elkaar plakken en hij net zo gemakkelijk van diepe electronic naar lekker diepe seventies funk duikt. Juist die fijne onvoorspelbaarheid geeft Daphni niet alleen in zijn livesets maar nu ook op plaat zo een meerwaarde. 1. Daphni – Face To Face
 2. Daphni – Xing Tian
 3. Daphni – Carry On
 4. Jamire Williams – Futurism (Daphni Edit)
 5. Daphni – Poly
 6. Daphni – Ten Thousand
 7. Daphni – Medellín
 8. Daphni – Hey Drum
 9. Luther Davis Group – You Can Be A Star (Daphni Edit)
 10. Daphni – Try
 11. Daphni – Vikram
 12. Pheeroan akLaff – 3 In 1 (Daphni Edit)
 13. Daphni – Listen Up
 14. Daphni – Tin
 15. Daphni – Moshi
 16. Daphni – Strange Bird
 17. Container – Dissolve (Daphni Edit)
 18. Daphni – Joli Mai
 19. Daphni – Nocturne
 20. Daphni – So It Seems
 21. Daphni – Screaming Man Baby
 22. Daphni – vs
 23. Daphni – The Truth
 24. Daphni – 406.42ppm
 25. Daphni – Always There
 26. Daphni – Fly Away
 27. Daphni – Life’s What You Make It