×

Recensie

Electronic

05 maart 2019

Various Artists

Fabric presents Bonobo

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Fabric

Fabric presents Bonobo Various Artists Electronic 4 Various Artists – Fabric presents Bonobo Written in Music https://writteninmusic.com

Een nieuwe Fabric-serie samengesteld door Bonobo heeft gelijk alle aandacht natuurlijk. Al helemaal als die eerste aflevering een aantal nieuwe, niet eerder uitgebrachte, Bonobo tracks telt.

Simon Green, de grote man achter Bonobo, is en blijft een actieve muzikant. In een muzikale wereld die van hiphop, electronic en ambient aan elkaar hangt heeft hij sinds Animal Logic, het debuut van Bonobo uit 2000, een waar muzikaal universum opgebouwd dat niet alleen steeds weer fijne nieuwe Bonobo albums maar ook vele compilaties van zijn hand oplevert. Compilaties die een fijne inzage in Greens muzikale geest weerspiegelen.

Fabric Presents Bonobo begint met de twee Bonobo tracks Flicker en Boston Common in ieder geval ijzersterk. Vintage Bonobo. En wat sluit het fijne Jacquot (Waters Of Praslin) van Poté daar geweldig op aan. Met Hidden Tropics van Alex Kassian, Nia van Âme en Maia van Durante blijft Green de vaart er lekker in houden. Het zijn allemaal lekker uptempo maar ook warm klinkende tracks. Precies wat hij ook met de Bonobo sound voor heeft. Met Cold Harbour van Dark Sky & Afriquoi, voorzien van wat fijne world invloeden, pakt Bonobo daarna zelf weer over met Ibrik, een track die wat minder vol en met synths en wederom wat doorgetrokken world invloeden een warme gloed heeft. Oh wat weet Green toch goed hoe zo’n track werkt!

De Bonobo track blijkt de opmaat voor meer erg fijne tracks: het soulful Fememnine van Olsen, TKOTN van O’Flynn, Sacred van TSHA, By Your Side van Will Saul en het bijzonder mooie Buzzard Walk van Titeknots laten de Bonobo set een steeds mooiere draai nemen. De prachtige soultrack Focus van Dan Kye wordt dan weer gevolgd door de fraaie diepe tracks Roach van Barakas en Perpetrator van R. Lyle om met het wel heel aangename Mirapolis van Rhone (in een Laurent Garnier mix) en Rheged van Throwing Snow verder te gaan.

Met de erg fijne tracks The Way van Nepa Allstar, Stargard van DJ Seinfeld, If You van Earth Trax & Newborn JR Ft. Annjet en Collage of Dreams van John Beltran, alleen voorzien van een warme gloed, sluit het album stijl- en sfeervol af.

Fabric presents Bonobo is een in tracks even zorgvuldig gekozen als zeer luisterrijke eerste uitgave in een nieuwe serie. Door Simon Green/Bonobo als eerste te kiezen krijgt de nieuwe serie direct profiel en uitstraling. 1. Bonobo - Flicker
 2. Bonobo - Boston Common
 3. Poté - Jacquot (Waters Of Praslin)
 4. Alex Kassian - Hidden Tropics
 5. Âme - Nia
 6. Durante - Maia
 7. Dark Sky & Afriquoi - Cold Harbour
 8. Bonobo - Ibrik
 9. Olsen - Femenine
 10. O’Flynn - TKOTN
 11. TSHA - Sacred
 12. Will Saul - By Your Side
 13. Titeknots - Buzzard Walk
 14. Dan Kye - Focus
 15. Barakas - Roach
 16. R. Lyle - Perpetrator
 17. Rhone - Mirapolis (Laurent Garnier Remix)
 18. Throwing Snow - Rheged
 19. Nepa Allstar - The Way
 20. DJ Seinfeld - Stargard
 21. Earth Trax & Newborn JR Ft. Annjet - If You (Club Mix)
 22. John Beltran - Collage Of Dreams