×

Recensie

16 maart 2016

Van Canto

Voices Of Fire

Geschreven door: Richard Verbrugge

Uitgebracht door: EarMusic

Voices Of Fire Van Canto Metal 2.5 Van Canto – Voices Of Fire Written in Music https://writteninmusic.com

Zelden heb ik zo gelachen om een plaat. Dit is werkelijk hilarisch! Van Canto is een Duits gezelschap dat bestaat uit een drummer, een zanger, zangeres en enkele zangers die de geluiden die normaliter met snaarinstrumenten worden voortgebracht, met hun stem imiteren. Van Canto is een a capella metal band, een zeer originele formule die echter vooral op de lachspieren werkt. Naast de sterke stemmen van zanger Dennis Schunke en zangeres Inga Scharf zijn er dus zangers die geen tekst hebben maar de hele tijd rakka-takka-rakka-takka of bombom-bombom zingen. Het is werkelijk onmogelijk om hier niet van in de lach te schieten. Voor je geestesoog verschijnen geregeld kleurige, pluizige beestjes uit de Muppet Show die heen en weer deinen op deze tonen.

De ‘composities’ vormen een mix van gothic metal, Manowar en Sabaton achtige powermetal, muziek die je aantreft bij films en series als Lord of the Rings, Game Of Thrones en Vikings, opera en koormuziek. Het tekstuele deel is tot stand gekomen in samenwerking met fantasy schrijver Christoph Hardebusch. Vanuit harmonisch oogpunt is allemaal dik in orde en er wordt uitstekend gezongen. In Duitsland schijnt de band zelfs redelijk populair te zijn en op festivals doet men het uitstekend. Persoonlijk kan ik hier niets mee, maar ze leveren een knappe prestatie, zijn bij mijn weten uniek in het metal genre en scoren sowieso een punt voor hilariteit. Nooit geweten dat metal zo ontzettend grappig kon zijn.

Op 25 maart staan ze in 013 in Tilburg. Een datum die metalliefhebbers met een open mind in hun agenda kunnen noteren. 1. Prologue
 2. Clashings On Armour Plates
 3. Dragonwake
 4. Time And Time Again
 5. All My Life
 6. Battleday's Dawn
 7. Firevows (Join The Journey)
 8. The Oracle
 9. The Betrayal
 10. We Are One
 11. The Bardcall
 12. To Catharsis
 13. Epilogue