×

Recensie

World

16 maart 2006

Think Of One

Trafico

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Crammed Discs

Trafico Think Of One World 4 Think Of One – Trafico Written in Music https://writteninmusic.com

Dat muziek maken een groot feest kan zijn bewijst het uit Antwerpen afkomstige wereldreizigers muziekgezelschap Think Of One. Reeds jaren verhuizen ze voor een lange periode naar een plek op de wereld om daar hun muziek optimaal te laten samensmelten met de inheemse muziek van het land. Het leverde een 7-tal zeer fraaie en verrassende albums op (onder 4 verschillende aliassen) en de band ontving er, zeer terecht, de prestigieuze BBC Award for World Music voor.

Voor hun nieuwe album Trafico verkaste de band voor een lange tijd naar het Noord Braziliaanse Recife om daar samen te werken met Bahia helden als zangeres Dona Cila do Coco, percussionist Carranca en zangers Cris Nolasco en Ganga Brareto. Het levert weer een prachtig allegaartje op waar de opwinding vanaf spat. Een album ook wat dan wel optimaal gevoed is door het Braziliaanse maar daarnaast een absolute smeltkroes van andere wereldstijlen herbergt : de absolute kracht van Think Of One.

Met teksten in het Vlaams, Frans en Portugees, volvette blazers en heerlijk knallende gitaren over de zeer aanstekelijke ritmes is ook Trafico weer een fraaie meesterwerk te noemen. En bij deze pleit ik dan ook gelijk voor een prominente plek op Lowlands 2006. Wedden dat deze band de tent net zo plat krijgt als Manu Chao? 1. Essa Mesa
 2. Samba Belga
 3. Tirar Onda
 4. Trafico
 5. Tahina
 6. Aai
 7. Maria Chegou
 8. Flor d'Agua
 9. Feira de Mangaio
 10. Maracatu Misterioso
 11. Coracao de Papel
 12. Tirar Onda (chorinho)