×

Recensie

Electronic

02 mei 2018

Thievery Corporation

Treasures From The Temple

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: ESL Music

Treasures From The Temple Thievery Corporation Electronic 4 Thievery Corporation – Treasures From The Temple Written in Music https://writteninmusic.com

Zoals de titel al aangeeft is het nieuwe album van Thievery Corporation een aanvulling op hun onvolprezen album The Temple of I and I van vorig jaar. En een erg fijne collectie songs ook weer!

Het blijft een geweldig gegeven dat sommige muzikanten in hun muziek maar geen slijtage vertonen. Washington DC’s Rob Garza en Eric Hilton, de mannen achter Thievery Corporation, hebben een indrukwekkend oeuvre opgebouwd dat met elk nieuw album weer een volwaardige aanvulling kent. Zelfs een album als Treasures From The Temple, dat eigenlijk een tussendoorplaat met overgebleven tracks uit de opnamen van hun vorige album The Temple of I & I vervolmaakt met een aantal remixen is, mag er zijn.

Luister alleen al naar Music To Make You Stagger en weet waarom dit album de aanschaf gelijk al waard is. Echt alles dat de Thievery sound zo aantrekkelijk maakt zit in deze track verwerkt. Krachtige dansbare beats, gitaren door de wahwah getrokken, die heerlijk loom klinkende maar o zo dragende bas en die van galm doortrokken sound die dan weer in de overdrive naar een climax duwt. Onmogelijk om hierop stil te blijven zitten.

Maar er is zoveel meer. De glansrijke remixen van Letter To The Editor (hoe dik wil je ’em hebben?) en Road Block (met Racquel Jones) zijn echt geweldig, songs als Voyage Libre en La Force zijn zo cool Frans als je ze maar kunt krijgen en Sitali en Mr. Lif leggen in het lekker dikke History nog even uit hoe de zwarte gemeenschap in Amerika leeft.

Dat Garza en Hilton met Mr. Lif, Sitali, Racquel Jones, Natalia Clavier, LouLou Ghelichkhani en Notch een geweldige line-up in vocalisten/rappers hebben is al heel wat jaren duidelijk. Ook op Treasures From The Temple overtuigen ze weer volop. Al krijgen ze natuurlijk wel de geweldige instrumentals om hun ding over te doen.

Het blijft een geweldige mix aan stijlen die Graza en Hilton ons maar steeds weer in subliem gesneden tracks voorschotelen. Opgebouwd uit hiphop, jazz, soul, bossa, electronic, dub, reggae en wat al niet meer weten zij telkens weer geweldige tracks te bouwen. En ze snappen ook optimaal hoe ze die tracks lekker vet op de plaat moeten vastleggen. Luister naar tracks als Destroy The Wicked, het ronduit geweldige Guidance, de killer remix van Road Block (met de geweldige Racquel Jones) en de super coole Thievery vintage van Joy Ride en je weet wat ik helemaal wat ik bedoel. Dit is hoe dik bedoeld is.

Thievery Corporation blijft een machtige band met een machtige sound. Treasures From The Temple bewijst dat optimaal. 1. San San Rock
 2. History ft. Mr. Lif & Sitali
 3. Music to Make You Stagger
 4. Letter to The Editor ft. Racquel Jones (Thievery Remix)
 5. Destroy the Wicked ft. Notch
 6. Guidance
 7. Water Under the Bridge ft. Natalia Clavier
 8. Voyage Libre ft. LouLou Ghelichkhani
 9. Road Block ft. Racquel Jones (Thievery Remix)
 10. Joy Ride ft. Mr. Lif
 11. La Force de Melodie ft. LouLou Ghelichkhani
 12. Waiting Too Long ft. Notch