×

Recensie

Pop

09 februari 2017

Thievery Corporation – The Temple of I

The Temple of I &I

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: ESL Music

The Temple of I &I Thievery Corporation Pop 4 Thievery Corporation – The Temple of I &I Written in Music https://writteninmusic.com

De sound van Thievery Corporation heeft natuurlijk altijd al diepe wortels gehad in de reggae en dub maar niet eerder klonken die zo prominent als op hun nieuwe album The Temple of I & I. En wat een verrukkelijk album is het weer geworden.

Natuurlijk heeft het ermee te maken dat de band uit Philadelphia, opgebouwd rondom DJ duo Rob Garza en Eric Hilton, de tijd neemt om een nieuw album te maken en uit te brengen. Daardoor klinken nieuwe songs van de band altijd weer fris en tegelijkertijd als een warm bad. Dat laatste vooral omdat de sound van de band zo onmiskenbaar eigen is. Waar hun vorige album Saudade de bossa en samba frontaal in beeld had, is dat op The Temple Of I & I dus reggae in alle facetten.

Het levert weer een feest aan tracks op. Gelijk in de eerste trits, startend met de geweldige albumopener Thief Rockers wordt dat wel heel duidelijk. De lome beat en die diepe bas is onmiskenbaar Thievery. Met het daarop volgende Letter To The Editor wordt het tempo gelijk lekker opgeschroefd met een super aanstekelijk refrein als fijn extra. Strike The Root is dan weer volledig dancehall en het geweldige Ghetto Matrix, met de heerlijk oldskool rappende Mr. Lif als gast, levert de aanstekelijkste hiphop in tijden op. Wat een genot om de band weer gelijk zulke toptracks te horen excelleren.

De toon die die eerste tracks zetten wordt over het gehele album fraai doorgezet. Het op zo’n onwaarschijnlijk lekkere opgejaagde, aan Compass Sound gelijke beats opgezette, in het Frans/Engels gezongen Time + Space, het dromerige Lose To Find, het super aanstekelijke Let The Chalice Blaze, het ingenieus met strijkers opgebouwde Weapons of Distraction (een track die eindeloos mag doorgaan!), het pompende Fight To Survive, het door raggamuffin gedreven Road Block en albumafsluiter Drop The Guns zijn super overtuigende nieuwe tracks van de band die maar weer eens heel erg duidelijk maakt na twintig jaar nog net zo fris en nadrukkelijk muziek te kunnen maken. Thievery forever!!! 1. Thief Rockers (feat. Zee)
 2. Letter to the Editor (feat. Racquel Jones)
 3. Strike the Root (feat. Notch)
 4. Ghetto Matrix (feat. Mr. Lif)
 5. True Sons of Zion (feat. Notch)
 6. The Temple of I & I
 7. Time + Space (feat. Lou Lou Ghelichkhani)
 8. Love Has No Heart (feat. Shana Halligan)
 9. Lose to Find (feat. Elin Melgarejo)
 10. Let the Chalice Blaze
 11. Weapons of Distraction (feat. Notch)
 12. Road Block (feat. Racquel Jones)
 13. Fight to Survive (feat. Mr. Lif)
 14. Babylon Falling (feat. Puma)
 15. Drop Your Guns (feat. Notch)