×

Recensie

Roots

23 februari 2023

Theo Lawrence

Chérie

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Tomika Records

Chérie Theo Lawrence Roots 4 Theo Lawrence – Chérie Written in Music https://writteninmusic.com

Het heeft niets van doen met het gelijknamige onsterfelijke nummer van de ondertussen toch betreurde charmezanger Eddy Wally. Chérie is de Titelsong van de derde langspeler van de  Frans Canadese zanger die in 2018 debuteerde met Homemade Lemonade  evenals de opvolger Sauce Piquante een verkwikkend menu samengesteld met smaakvolle ingrediënten en verder borduurt op authentieke Amerikaanse rootselementen. Voor de voorganger reisde Lawrence overigens af naar de overkant van de Oceaan, in Georgia werd een deel van de tracks ingeblikt onder hoede van Mark Neil van The Black Keys, de overige tracks werden in thuishaven Parijs opgenomen.

Weerom trok de tegenwoordig in Bordeaux residerende zanger naar de VS om daar na een inspirerend verblijf in Austin, Texas van enkele maanden met zijn band, aangevuld met  enkele plaatselijke gereputeerde sessielui de studio in te duiken. De opnamesessies vonden plaats in Wyldwood Texas in de  bescheiden Fort Worth Studio van Billy Horton plaats maar het resultaat klinkt groots.

Lawrence delft nog steeds in de gevarieerde Americana erfenis maar heeft nu de goudader uit de jaren vijftig herontdekt en verwerkt dat in uitsluitend zelf gecomponeerde songs. Naast fraai gearrangeerd en prachtig gecroond melodieus popwerk zoals Liquor and Love en Now That You’re Gone en ander meeslepend balladen passeren aanstekelijk huppelende rockers. Probeer de benen maar eens stil te houden op de drumbeat van Sweet Candy Love en de titeltrack Chérie die samen met Kitty Cat Clock lijkt weggelopen uit de bayou streken van Louisiana.

Het countrygevoel overheerst en dat wordt meteen duidelijk in California Poppin’  waarin pickende Telecaster en dartelende pianotonen het voortouw nemen. In The Universe Is Widing Down is dat de al even fijne combinatie van fiddle met pedalsteel. Lawrence blijft op zijn best in smartelijk balladewerk, zonder evenwelaf te glijden naar sentimentele suikerspinnen, luister maar eens naar I’Ve Been Here Too Long en het westernverhaal van Keechie & Bowie, een misdadig koppel dat even voor de grensovergang gevat wordt met fatale afloop.

Voortreffelijk zangwerk en dito doorleefde, naar het verleden lonkende songs, wat wil je nog meer.

  1. California Poppy
 2. Liquor and Love
 3. The Universe Is Winding Down
 4. Chérie
 5. Now That You're Gone
 6. How Do I Learn To Lose
 7. A dime For a Nickel
 8. Sweet Candy Love
 9. I've Been Here Too Long
 10. Keechie & Bowie
 11. Every