Recensie

04 november 2016

Thee Oh Sees

A Weird Exits

Geschreven door: Edwin Hofman

Uitgebracht door: Castle Face Records

A Weird Exits Thee Oh Sees Alternative 3.5 Thee Oh Sees – A Weird Exits Written in Music https://writteninmusic.com

De ‘psychonauts’ van Thee Oh Sees zijn altijd al bijzonder productief geweest in hun inmiddels bijna twintig jaren en 11 albums omspannende carrière. Het jaar 2016 is hierop geen uitzondering. Verscheen deze zomer dit A Weird Exits, later deze maand staat er alweer een nieuwe release op de rol.

A Weird Exits is een lekkere eigenwijze en dynamische plaat waarop we garagerock, psychedelica, punk, krautrock en pop horen. Het fijne is dat de band de live-line-up met twee drummers de studio heeft ingetrokken, waardoor dit album soms net even vetter en ritmischer klinkt. De vocalen zijn hier en daar wat aan de iele kant waardoor het lekker rockende Dead Man’s Gun een wat gefreakter en origineler karakter krijgt. Ticklish Warrior gaat hier vervolgens als een stoomwals overheen.

Dat Thee Oh Sees een van de meest relevante en ruimdenkende hedendaagse garagerockbands is bewijst de lekker groovende en lichtvoetige track Jammed Entrance. Dit is feitelijk gewoon een lekkere, drogerende krautrock-exercitie en niet de enige fijne instrumental op A Weird Exits. Ook Gelatinous Cube valt op. Sterker nog, deze opzienbarend opzwepende psychobillytrack mag gerust memorabel genoemd worden. En de zwoel aandoende afsluiter The Axis wordt halverwege doorkliefd door een allesversplinterende gitaar; een van de vele bijzondere momenten op dit soms bizarre, vaak energieke en altijd prikkelende album.  1. Dead Man's Gun
  2. Ticklish Warrior
  3. Jammed Entrance
  4. Plastic Plant
  5. Gelatinous Cube
  6. Unwrap The Fiend, Pt. 2
  7. Crawl Out From The Fall Out
  8. The Axis