×

Recensie

Rock

05 juli 2011

The Turbo AC's

Kill Everyone

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Concrete Jungle

Kill Everyone The Turbo AC's Rock 4 The Turbo AC’s – Kill Everyone Written in Music https://writteninmusic.com

Het is lange tijd stil geweest rond The Turbo AC’s. Vorig jaar hebben ze ons land wel aangedaan voor een aantal shows. Er werden toen al een paar nummers van dit nieuwe album gespeeld en aan het einde van het jaar staat er een Europese tour gepland. De vraag is nog of ze ons kikkerlandje aan gaan doen.

Het zou wel te hopen zijn naar aanleiding van Kill Everyone. De band heeft al hun kenmerkende elementen versterkt en een knaller van een cd afgeleverd met een rijker geluid. De circelzaag vocalen van Kevin Cole, het surfgeluid in de solo’s, oldschool meebrul punk refreinen, het is allemaal aanwezig. De band trapt alle deuren in met Feed You To The Sharks. Een killer punksong met een geweldige surf gitaar solo. Into The Vortex is wederom old school Turbo AC’s. Simpel en recht voor zijn raap. De effecten over de zang, het subtiele surfgeluidje over de gitaar en de break geven het nummer een rijk geluid mee. Emergency Room is een klein beetje AC’s op de automatische piloot. Pakkende punkpop, maar niet heel bijzonder. Alhoewel de gitaarsolo wel weer erg goed is. De titeltrack heeft is midtempo en minder hard dan de titel zou doen vermoeden.

De band gaat loos op de hardere songs als Die Tomorrow, Take Me Home en Live Fast Die Slow. De broodnodige afwisseling komt van het instrumentale spaghetti western achtige Ancient Chinese Secret.

Turbo AC’s hebben hun vertrouwde sound in een heel vet productioneel jasje gestoken en hun typische NY punkrock verbreed met meer melodie, maar zelfs ook met hardere en snellere songs. Kevin Cole is op oorlogspad en iedereen zal het weten. Dit 7e album van is een brok pure energie en inspiratie. Veel bands die aan hun 7e album toe zijn, klinken niet meer zo fris als deze gasten.

En dan heb ik het nog niet eens over het geweldige artwork gehad 1. Midnight Swim [Intro]
 2. Feed You to the Sharks
 3. Into the Vortex
 4. Emergency Room
 5. Kill Everyone
 6. Forget Everything
 7. Ancient Chinese Secret
 8. Die Tomorrow
 9. Sonora
 10. Shut up Pills
 11. Black Lipstick
 12. Take Me Home
 13. Live Fast Die Slow
 14. You're so Stupid
 15. Anna
 16. Tu Vida Se Acaba Un Minuto a La Ves
 17. Live Fast Die Slow [Revisited]