×

Recensie

Roots

12 november 2020

The Tibbs – Another Shot

Another Shot Fired

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Record Kicks

Another Shot Fired Tibbs Roots 3.5 The Tibbs – Another Shot Fire Written in Music https://writteninmusic.com

Het uitgebreide soul en R&B combo uit het Noorden scoorde voordien al behoorlijk met Takin’ Over. Met zangeres Elsa Bekman in de rangen evolueerde de oorspronkelijke instrumentale band naar een ruimer georienteerd ensemble dat met eigen composities verder borduurt op de erfenis van Stax en Motown. Bekman koos  twee jaar geleden voor het solopad. Het was geen sinecure om de diva met de rauwe expressieve frasering te vervangen. Dat lukte wonderwel met de komst van de  jonge zangeres Roxanne Hartog die naast het geschikte stemtimbre over meer dan behoorlijke songwriters capaciteiten beschikt.

De nieuwe, in samenwerking met de bandleden gecomponeerde tracks met uitzondering van Tangled dat nog uit de periode met Bekman stamt, illustreren dat uitvoerig. Vanaf de swingende opener The Main Course komt de nieuwe frontlady overtuigend over met haar soepele, enigszins onderkoelde zang in de op strakke reggaeritmiek evoluerende titeltrack en vooral in What I’m tryin to say.

Het op vloeiende gitaarlickjes en diep brommende bas flanerende Close is een sensuele, zacht wiegende slijper evenals het door orgel en blazers gedragen ballade waarin Roxanne haar vocale kwaliteiten nog eens subtiel etaleert.

Als de registers opengetrokken worden en het tempo even versneld in Mama Says en de instrumentale afsluiter Circeo blijkt nog eens duidelijk de klasse van The Tibbs als perfect geoliede muziekmachine. In nauwelijks enkele dagen op de vooravond van de eerste corona lockdown werd de muzikale klus in de Electric Monkey in thuishaven Amsterdam onder deskundige productionele leiding van Paul Willemsen geklaard, puik werk! 1. The Main Course
 2. Not A Beggar
 3. Damaged Heart
 4. Another Shot Fired
 5. What Im Tryin To Say
 6. Close
 7. Mama Says
 8. Get Us Through The Night
 9. Soul Of My Life
 10. Tangled
 11. Rationality
 12. Circeo