×

Recensie

Rock

22 oktober 2017

The Pineapple Thief

Where We Stood

Geschreven door: Nausikaä de Blaauw

Uitgebracht door: Kscope

Where We Stood The Pineapple Thief Rock 3.5 The Pineapple Thief – Where We Stood Written in Music https://writteninmusic.com

Where We Stood maakt je deelgenoot van het spectaculaire afsluitende optreden van The Pineapple Thief tijdens hun Wilderness Tour, in het uitverkochte Islington Assembly Hall (Londen), op 11 februari 2017.

De Engelse band begon deze indrukwekkende tournee door Europa in 2016, dagen voor de release van het album Your Wilderness, een zeer ambitieuze plaat die goed ontvangen werd in zowel het Verenigd Koninkrijk als bij ons, de overburen.

Op Where We Stood hoor en zie je Gavin Harrison achter de drumkit en Darran Charles (Godsticks) op gitaar. Beide heren maken geen vast onderdeel uit van de band, maar zijn speciaal voor de live-optredens opgetrommeld. Geen verkeerde keuze, want ze tillen de nummers echt naar een hoger niveau. Met name Harrison op drums is een genot om naar te luisteren.

Een live-album is een slimme zet, zeker gezien het feit dat The Pineapple Thief een liveband bij uitstek is; op het podium komen zij toch echt het beste tot hun recht. Where We Stood geeft een goed beeld van het werk van de band tot op heden en bevat een aantal van hun beste nummers en uiteraard veel tracks van het laatste album Your Wilderness (zoals de sterke track In Exile). Ook zijn er songs te horen van de albums Someone Here Is Missing en Magnolia.

Where We Stood is verkrijgbaar op cd en dvd, vinyl en Blu-Ray (5.1 surround sound, hi-res stereo). De dvd/Blu-ray bevat extra nummers die niet op de cd te horen zijn en nog een aantal visuele extra’s voor de liefhebber.

De dvd biedt weergaloos beeld en geluid dat aansluit bij de perfectionistische aard van de band. Het optreden wordt steeds afgewisseld met korte interviews, maar gelukkig kun je er als kijker ook voor kiezen deze interviews tijdens het afspelen achterwege te laten, zodat je je kunt wanen in de zaal. Ook op de dvd: de documentaire Where We Stood, een making of en promovideo van In Exile, plus een akoestisch optreden van Bruce Soord, de lyric video van No Man’s Land en de show in audio.

Where We Stood biedt luisteraars een uitstekende mogelijkheid kennis te maken met deze onderbelichte band. De perfecte introductie! 1. Tear You Up
 2. The One You Left to Die
 3. No Man's Land
 4. Alone At Sea
 5. That Shore
 6. Reaching Out
 7. In Exile
 8. Take Your Shot
 9. Show A Little Love
 10. Fend For Yourself
 11. Part Zero
 12. Simple As That
 13. The Final Thing On My Mind
 14. Snowdrops (alleen op dvd)
 15. Nothing At Best