Recensie

16 november 2016

The O’s

Honeycomb

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Punch Five Recors Eigen Beheer

Honeycomb The O's Pop 3.5 The O’s – Honeycomb Written in Music https://writteninmusic.com

John Pedigo en Taylor Young  kwamen in 2008 vanuit Dallas als akoestische duo naar buiten, ze speelden voordien, al dan niet samen, in formaties en projecten uit de meer alternatieve hoek zoals Slick 57, Rose County Fair, Young Heart Attack, Hi-Fi Drowning, Polyphonic Spree… Ondertussen verzamelden  Pedigo en Taylor heel wat songs waarmee ze nergens terecht konden en besloten dat materiaal onder de naam The Oh’s  te verspreiden. Honeycomb is het vierde studioproject van het duo. Hoewel grotendeels akoestisch met banjo, akoestische gitaar en harmonica kleuren  The O’s toch behoorlijk buiten de lijntjes van traditionele folkcountry idioom met een charmant rammelende, elektrisch versterkte uitvoering.

Met het door harmonieus stemmenwerk gedragen Fourteen Days weten ze evenals met Halfway Sideways de luisteraar meteen te verleiden met flamboyante harmonicascheuten naast de opgewekte popzang. Medicine drijft zoals enkele andere tracks op pedalsteel en Brand New Start op verbluffende banjopicking en een alom tegenwoordig, aanstekelijk enthousiasme. Als ze bijkomende vocale assistentie krijgen van hun  goede vriend Justin Currie (Del Amitri) klinkt het wat meer toegankelijker al zit ook de heldere productie van Chris ‘Frenchie’ Smith (Young Heart Attack , Meat Puppets) daar ongetwijfeld voor iets tussen.

Een dozijn spontane, sprankelende popliedjes met een countrynesk randje die een ongebreidelde levensvreugde uitdragen, dat is het simpele maar uiterst doeltreffende recept  van The Oh’ op hun vierde langspeler. 1. Fourteen Days
 2. Medicine
 3. Brand New Start
 4. Go Slow
 5. Halfway Sideways
 6. Burning Red
 7. Reaper
 8. Shooting Star
 9. Retribution
 10. Running On Fumes
 11. Woken Up
 12. Wanted